Velibor Pudar i Nevenko Herceg održali sastanak. Palo pomirenje

4
Radiosarajevo.ba
Velibor Pudar i Nevenko Herceg održali sastanak. Palo pomirenje
Foto: Vlada HNK / Pudar i Herceg

Velibor Pudar, otac Lane Pudar, i premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenko Herceg izgladili su nesporazume koje su nedavno imali.

Kako je saopćeno na stranici Vlade HNK, na zahtjev Velibora Pudara njih dvojica su održala sastanak u kabitenu premijera.

"Sagovornici su se složili da ukupan zajednički fokus svih bosanskohercegovačkih poklonika vrhunskog sporta, tako i cijele javnosti, treba biti usmjeren pružanju nepodijeljene podrške i poticaja vrhunskim sportskim pojedincima i kolektivima koji naš grad, kanton i zemlju svijetu predstavljaju u najboljem mogućem svijetlu, pozitivnim pričama koje odlikuju trud, odricanja i uspjeh", navodi se na stranici Vlade HNK.

Protesti u Australiji zbog nasilja nad ženama: Traži se proglašenje nacionalne vanredne situacije

Protesti u Australiji zbog nasilja nad ženama: Traži se proglašenje nacionalne vanredne situacije

Otac Lane Pudar o Vladi HNK: Danas čestitaju zato što je izborna godina, a odbijali su pomoći

Otac Lane Pudar o Vladi HNK: Danas čestitaju zato što je izborna godina, a odbijali su pomoći

Pudar je zahvalio premijeru Hercegu "na ukupnoj, višestrukoj i finansijskoj i moralnoj podrški koju Lani pruža Vlada HNK-a, uvjerljivo najsnažniji finansijski sponzor mostarskog sporta."

Zajednički su iskazali uvjerenje u to da od Lane možemo očekivati samo nove serije sjajnih rezultata koji će žitelje ovog podneblja spajati u zajedničkoj želji za što boljim postignućima i plasmanima naših sportskih ambasadora.

''Zahvaljujući Lani i njoj sličnima iz niza grana individualnog i timskoga sporta, naš grad, HNK i cijela zemlja postaju međunarodno prepoznati u svjetlu koje je sve manje prožeto negativnostima, a sve više pričama pozitivnosti i uspjeha na koje se svatko treba ugledati. Lani od srca želim svako dobro i nove medalje koje će zasluženo ovjenčati njenu mladu a već tako uspješnu karijeru'', kazao je ovom prilikom premijer Herceg.

Podsjetimo, njih dvojica su nedavno imala verbalni okršaj kada je Velibor kazao Nevenku i Rašidu Hadžoviću, ministru sporta HNK-a, da ne čestitaju Lani na uspjesima "jer oni od nje nemaju ništa". Prethodno je na Vladi HNK osvanula čestitka za Lanu nakon što je osvojila zlato na Europskom prvenstvu u Rimu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije