Izazov / Utrka rutom koja sublimira historijske etape: "Stolački cener" 22. maja

11. 04. 2021. u 07:57:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U Stocu se 22. maja održava „Stolački cener”, utrka kroz najljepše dijelove ovog grada.

Osim glavnog izazova, 10 kilometara duge rute, bit će održana i utrka od 2 kilometra. Osim benefita za zdravlje, što motivira brojne rekreativce, mnoge će u Stolac privući ljepota gradića koji broji najviše sunčanih dana u BiH.

O ruti:

"Zdravo, ja sam Stolački Cener. Prezime mi je Stolački, jer sam rođen od Stočana, a ime mi je Cener, jer je toliko kilometara duga ruta kojom te namjeravam provesti.

U mom gradiću se prepliću civlizacije, a arhitektura se magično saživljava sa prirodnim ambijentom pa će trčanje kraj svih tih ljepota biti snažno iskustvo – promijenit će te, urezati se u pamćenje i uvjeravam te da ćeš mi doći i narednih godina. Krećem i završavam pokraj biste Maka Dizdara u parku, a tvoje je da prolaskom kroz grad razumiješ zašto je ovaj veliki pjesnik mogao biti rođen samo ovdje. Kada kreneš sa trkom, nemoj zaboraviti da uputiš pogled prema Vidoškom, prema vjerskim objektima i kulturno-historijskim spomenicima, jer je ovo prolazak kroz muzej pod otvorenim nebom. Proći ćeš gradićem koji je vremeplov, rutom koja sublimira historijske etape i kuda su koračali brojni Stočani koji su mijenjali svijet. U srcu Stoca i moje rute je najljepša stolačka djevojka smaragdnih očiju i haljina – rijeka Bregave. Stoca i Bregave se nećeš moći nagledati. Neka traje naša lijepa priča."

Ruta od deset kilometara - undefined

Nagradni fond utrke:

1.mjesto: 500 KM
2.mjesto: 300 KM
3.mjesto: 200 KM

Nagradni fond je jednak za obje kategorije – i za žene i za muškarce.

Link za prijavu: https://gb3.ba/timing/trka/stolacki-cener

*Za grupne prijave od 10 ili više ljudi ostvaruje se popust od 5 KM po osobi.

Link Facebook stranice: https://www.facebook.com/stolackicener

Link Instagram stranice: https://www.instagram.com/stolackicener/


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA