Uspjeh bh. reprezentativca: Tarik Omeragić četvrti na takmičenju u Turskoj

Fena
Uspjeh bh. reprezentativca: Tarik Omeragić četvrti na takmičenju u Turskoj

Reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track) Tarik Omeragić osvojio je četvrto mjesto na takmičenju iz Challenge serije Međunarodne klizačake unije (ISU) u Ankari (Turska).

Član Klizačkog koturaljskog kluba Bosna iz Sarajeva u utrci na 1.500 m, u konkurenciji 14 takmičara, u A-finalu je za tri sekunde popravio lični rekord koji sada iznosi dvije minute 24,5 sekundi.

U disciplini na 1.000 m Omeragić je u B-finalu bio je prvi, dok je na dionici 500 m, također u B-finalu, osvojio treće mjesto. U ukupnom plasmanu zauzeo je sedmo mjesto.

"Zadovoljni smo nastupom i rezultatom Omeragića u Ankari. Pokazao je da ima kvalitet, a i rezultat koji je postigao ohrabruje pred njegov nastup na Evropskom prvenstvu, koje će se održati od 24. do 26. januara 2020. u Dobrecenu (Mađarska)", izjavio je predsjednik Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine Zikrija Đonko.

Na ovom značajnom takmičenju nastupilo je 159 brzoklizača iz 12 zemalja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije