Zlatna rukavica / Damir Efendić osvojio zlato u Leskovcu

13. 12. 2019. u 11:24:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 12

Damir Efendić, mladi i uspješni reprezentativac Bokserskog kluba Novi Grad, osvojio je zlatnu medalju na ovogodišnjem međunarodnom bokserskom turniru „Omladinska zlatna rukavica“ koji je održan u srbijanskom gradu Leskovcu.

Nakon eliminacionih borbi i kvalitetnih mečeva, ovaj uspješni bosanskohercegovački bokser je u finalnoj borbi pobijedio reprezentativca Srbije Sašu Nikolića i tako se okitio najsjajnijim odličjem - zlatnom medaljom.

Riječ je prestižnom internacionalnom turniru čija tradicija datira još iz vremena bivše Jugoslavije, a koji okuplja najbolje mlade boksere sa prostora bivše države i šire.

Kao i prethodnih, tako i ove godine, učešće na turniru uzela je i naša država sa mladim bokserskim reprezentatvicima među kojima je i Damir Efendić, koji je nastupio u super teškoj kategoriji +91 kg.

Reprezentacija BiH koja je  - undefined

Foto: BK Novi Grad: Reprezentacija BiH koja je

Damir Efendić stanovnik je općine Novi Grad, prije pet godina počeo je karijeru  u Bokserskom klubu Novi Grad, u kojem marljivo trenira i takmiči se.

Poziv za nacionalnu reprezentaciju dobio je od selektora Almedina Fetahovića, gdje bilježi veoma dobre rezultate. Aktuelni je prvak BiH u svojoj kategoriji, a pored nekoliko osvojenih međunarodnih medalja, uspio je zabilježiti i sjajan rezultat osvojivši zlatnu medalju na turniru "Omladinska zlatna rukavica" u Srbiji.

Ovo odličje još jedan je veliki uspjeh Bokserskog kluba Novi Grad, bh. boksa i mladog boksera Damira Efendića koji je zasigurno budućnost i nada,  kako BK Novi Grad, tako i bh. olimpijskog boksa.

NEMA KOMENTARA