Uskoro četvrti Memorijalni turnir Arijan Stanišić Arči: Prijave u toku, sav prihod za Pomozi.ba

0
Radiosarajevo.ba
Uskoro četvrti Memorijalni turnir Arijan Stanišić Arči: Prijave u toku, sav prihod za Pomozi.ba
Foto: Memorijalni turnir Arijan Stanišić / Kako je bilo na prvom turniru

Krajem novembra 2018. godine građane Sarajeva i Bosne i Hercegovine potresla je vijest o smrti Arijana Stanišića Arčija, sarajevskog srednjoškolca koji je pohađao Srednju školu primijenjenih umjetnosti.

U znak sjećanja na svog druga, njegovi prijatelji odlučili su organizovati memorijalni turnir u malom fudbalu. Ovog januara u Sarajevu će se ova manifestacija održati po četvrti put.

Malonogometni turnir Arijan Stanišić Arči održat će se u nedjelju 8. januara u dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu, s početkom u 9,00.

Mostarka donijela svjetsku ideju na Balkan

Mostarka donijela svjetsku ideju na Balkan

Svi posjetitelji će moći kupiti ulaznicu po cijeni od 2 KM. Kao i prethodne godine, turnir će imati humanitarni karakter budući da će sav prihod biti doniran udruženju Pomozi.ba, odnosno fondu za oboljele bh. građane.

Organizatori pozivaju sve ekipe da se do 3. januara prijave na turnir.

Planirano je da na turniru učestvuje 12 ekipa raspoređenih u 4 grupe po 3 ekipe. Nakon grupa odigrat će se četvrtfinalne utakmice, nakon čega slijede utakmice polufinala, utakmica za 3. mjesto i finale. Kotizacija po ekipi iznosi 50KM.

Pravila igre:
- Timovi igraju u formaciji 5+1.
- Trajanje utakmica je 2x10 sa pauzom od 3 minute.
- Svako nesportsko ponašanje bit će kažnjeno žutim ili crvenim kartonom.
- U slučaju istog broja bodova, prednost će imati ekipa sa boljim međusobnim omjerom

"Dogovorili smo se sa udruženjem Pomozi.ba za saradnju. Sav prihod će ići u dobrotvorne svrhe, onima kojima je to najpotrebnije. Pozivamo sve građane i mlađu raju da dođu da podrže  turnir za našeg Arčija. Događaj će biti u duhu ljubavi i sreće baš onako kako bi Arijan htio” rekao je organizator ovog turnira Sanjin Paripović za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, Arijan Stanišić Arči je preminuo usljed alergijskog šoka, nakon korištenja suplementa na treningu. Za njega je kobno bilo uzimanje proteina koji sadrži aminokiseline na bazi mlijeka, a s obzirom na to da je bio alergičan na mlijeko, protein je izazvao alergijsku reakciju. Uprkos brzoj intervenciji Hitne pomoći i naporima medicinskog osoblja, Arijan je preminuo.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije