Uz baklje i lampione mladi s Dobrinje obilježili drugu godišnjicu smrti Arčija

0
Radiosarajevo.ba
Uz baklje i lampione mladi s Dobrinje obilježili drugu godišnjicu smrti Arčija
Foto: Radiosarajevo.ba / Sjećanje na Arčija

Krajem novembra 2018. godine građane Sarajeva i Bosne i Hercegovine potresla je vijest o smrti Arijana Stanišića Arčija, sarajevskog srednjoškolca koji je pohađao Školu primijenjenih umjetnosti. 

Arijan je preminuo usljed alergijskog šoka, nakon korištenja suplementa na treningu. Za njega je kobno bilo uzimanje proteina koji sadrži aminokiseline na bazi mlijeka, a s obzirom na to da je bio alergičan na mlijeko, protein je izazvao alergijsku reakciju. Uprkos brzoj reakciji Hitne pomoći inaporima medicinskog osoblja, Arijan je preminuo. 

Na njegovom ispraćaju tada su se okupili brojni prijatelji, navijači, koji nisu krili tugu i šok. Tih dana, na utakmici FK Željezničara protiv Širokog Brijega, od Arijana su se oprostili njegovi Manijaci s obzirom na to da je bio veliki navijač Plavih s Grbavice. 

Sjećanje na Arčija - undefined

Foto: Radiosarajevo.ba: Sjećanje na Arčija

U namjeri da se uspomena na druga sačuva od zaborava, njegovi prijatelji odlučili su i večeras, na drugu godišnjicu preranog odlaska ovog mladića, prisjetiti se svog druga. 

Uz baklje, puštajući lampione u zrak, pri tome poštujući epidemiološke mjere, mladi s Dobrinje prisjetili su se svog Arčija uz veliki transparent pod nazivom "Legende žive vječno" 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije