Prijatelji čuvaju uspomenu na druga: Turnir u tvoju čast, Arči

F.Z. i V.A.Z.
Prijatelji čuvaju uspomenu na druga: Turnir u tvoju čast, Arči
Facebook / Oproštaj od Arčija na Željinoj utakmici

Krajem novembra prošle godine građane Sarajeva i Bosne i Hercegovine potresla je vijest o smrti Arijana Stanišića Arčija, sarajevskog srednjoškolca koji je pohađao Školu primijenjenih umjetnosti. 

Arijan je preminuo usljed alergijskog šoka, nakon korištenja suplementa na treningu. Za njega je kobno bilo uzimanje proteina koji sadrži aminokiseline na bazi mlijeka, a s obzirom na to da je bio alergičan na mlijeko, protein je izazvao alergijsku reakciju. Uprkos brzoj reakciji Hitne pomoći inaporima medicinskog osoblja, Arijan je preminuo. 

Na njegovom ispraćaju okupili su se brojni prijatelji, navijači, koji nisu krili tugu i šok. Tih dana, na utakmici FK Željezničara protiv Širokog Brijega, od Arijana su se oprostili njegovi Manijaci s obzirom na to da je bio veliki navijač Plavih s Grbavice.

 

Posljednji oproštaj od prijatelja  - undefinedFacebook: Posljednji oproštaj od Arijana

U namjeri da se uspomena na druga sačuva od zaborava, njegovi prijatelji odlučili su  organizovati memorijalni turnir koji će se igrati u čast Arijana Stanišića, oji će se održati 8. januara u Sarajevu.

"Treniram čitav svoj život i znam da je Arijan volio Želju i igrati fudbal više od svega. Nakon sahrane smo sjeli svi zajedno i palo nam je na pamet da organizujemo turnir. I evo, danas smo tu. Turnir će se igrati u dvorani Ramiz Salčin , u utorak osmog januara od 9,00 do 17,00. Osigurane su nagrade za prvo, drugo i treće mjesto, a ulaz je 2 KM", kaže jedan od organizatora, sarajevski srednjoškolac Sanjin Paripović, koji će se čitav život sjećati svog prijatelja:

"Turnir je u čast našeg Arčija i želimo da se igra svake godine i da postane tradicija. Želim da ga pamte svi, a ja ću ga pamtiti najviše po njegovim grafitima i dobroti prema svima nama. Po količini ljubavi koju je davao svima. Uvijek je bio dobrodušan prema svima. Volio je sport, imao je dar za crtanje i bio je oličenje dobrote", kaže Paripović u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba.

Ovi tinejdžeri pokazuju svima šta znači ljubav i kako se u srcu čuvaju najdraži koji više nisu sa nama. U današnje vrijeme mnogi su skloni da zaborave ljude koji su im nekada značili u životu. Od ovih mladih ljudi možemo mnogo naučiti.

"Moj savjet svima je da se međusobno vole i ne svađaju. Pozivam mlađu raju da dođu na turnir, bit će im lijepo i sve će biti u duhu ljubavi, onako kako bi to Arijan volio i želio", ističe Paripović.

Pridružite im se, u utorak 8. januara u dvorani Ramiz Salčin s početkom u 9 sati. 

Najava za turnir u spomen na Arijana  - undefinedFacebook: Najava za turnir u spomen na Arijana

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije