UFC 294: Večeras nas čekaju dvije nevjerovatne borbe, evo gdje ih možete gledati

0
Radiosarajevo.ba
UFC 294: Večeras nas čekaju dvije nevjerovatne borbe, evo gdje ih možete gledati
Foto: X.com / Došlo je vrijeme za UFC 294 event

Došao je taj dan, došlo je vrijeme za UFC 294 event! Već tradicionalno, UFC u desetom mjesecu posjećuje Abu Dhabi, a radi se o eventu kojem se uvijek posebno veselimo.

Mnogo je razloga zbog kojeg je event posebniji od većine ostalih UFC-ovih velikih evenata, a u nastavku teksta saznajte i zašto je to tako.

Ovaj put odmah ćemo krenuti od termina održavanja. Prije svega, ponovimo gradivo.

Jeste li i vi među njima? Tri rečenice koje izgovaraju najsretniji parovi na svijetu

Jeste li i vi među njima? Tri rečenice koje izgovaraju najsretniji parovi na svijetu

UFC 294 event sačinjen je od dva dijela. Prvi dio nazivamo preliminarnim dijelom priredbe. Takozvani ‘‘prelimsi‘‘ ovaj put su sačinjeni od ukupno osam mečeva.

"‘Prelimsi‘‘ su počeli od 16 sati po našem vremenu. Da, dobro ste pročitali. Već od četiri sata poslijepodne, možete se smjestiti u vaše fotelje i uživati u UFC-ovom eventu.

Nakon preliminarnog dijela priredbe, na red dolazi glavni dio, odnosno ‘‘main card‘‘. Radi se o dijelu programa sastavljenom od ukupno pet mečeva, među kojima je i glavna borba večeri.

‘‘Main card‘‘ započinje od 20 sati po našem vremenu.

Glavnu borbu večeri (‘main event‘) čine Alexander Volkanovski i Islam Makhachev. Oni na red dolaze nakon Khamzata Chimaeva i Kamarua Usmana.

Meč između Usmana i Chimaeva ugovoren je na tri runde, dakle maksimalno će potrajati 15 minuta. Jasno, morate dodati pauze između rundi i sav ostali popratni sadržaj. Uglavnom, ako vas zanima samo glavna borba večeri, prijenos pokrenite od 22 sata i nećete promašiti.

Direktan prijenos glavnog dijela eventa obezbijedio je SK Fight koji će se u TV prijenos uključiti od 20:00 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije