Tyson Fury se transformirao za historijski bokserski duel: Pogledajte kako izgleda

0
Radiosarajevo.ba
Tyson Fury se transformirao za historijski bokserski duel: Pogledajte kako izgleda
Foto: EPA-EFE / Tyson Fury

Tyson Fury intenzivno se priprema za svoj susret s Oleksandrom Usykom, a njegova nevjerojatna transformacija tijela ostavlja obožavatelje u čudu.

Manje od dva mjeseca dijeli nas od najiščekivanije bokserske borbe "teške" 100 miliona funti (oko 230 miliona KM), u kojoj će Usyk braniti WBA, WBO, IBF i IBO naslove, dok će Fury braniti WBC krunu u teškoj kategoriji.

Nakon otkazivanja prvotno planiranog datuma borbe zbog Furyjeve ozljede, bokserski svijet napokon će dobiti svojeg neprikosnovenog teškaša 18. maja u Saudijskoj Arabiji.

Stravična nesreća u BiH: Uslijed teških povreda poginula jedna osoba

Stravična nesreća u BiH: Uslijed teških povreda poginula jedna osoba

Fury je ozbiljno shvatio svoju borbu s Usykom nakon izazova s Francisom Ngannouom, u kojem je pobijedio podijeljenom sudačkom odlukom. Njegove pripreme podijeljene su na snimci koju je objavio na svom Instagram profilu, što je izazvalo dodatnu pažnju boksačke zajednice.

Martin Bakole, Furyjev dugogodišnji sparing partner, iznio je mišljenje da se Fury nije dobro pripremio za borbu s Ngannouom, dok je sam Usyk sugerirao da Fury nije ozbiljno shvatio tu borbu.

UFC 299, zagrijavanje za jubilej: Sean O'Malley pokušat će 'izbrisati' jedini poraz iz karijere

UFC 299, zagrijavanje za jubilej: Sean O'Malley pokušat će 'izbrisati' jedini poraz iz karijere

Furyjeva fizička transformacija između dvije borbe ostavlja sve u nevjerici, s mnogima koji primjećuju kako izgleda gladnije nego ikad za dokazivanjem nakon borbe s Ngannouom.

Obožavatelji su izrazili svoje oduševljenje na društvenim mrežama, opisujući ga kao "The Rock" zbog impresivne promjene.

"Tyson izgleda nevjerojatno. Siguran sam da ćemo svjedočiti još jednoj historijskoj izvedbi Furyja", jedan je od komentara na Twitteru, dok je drugi fan napisao: "Nije ni čudo što mnogi kažu da Tyson izgleda kao The Rock. Ovdje izgleda potpuno drugačije nego prije."

Borba između Furyja i Usyka obećava biti spektakularna, a obožavatelji nestrpljivo iščekuju epizodu u historiji boksa koju će ova borba donijeti, piše Jutarnji list.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije