Tuzla: Odbojkašice Sobode dočekuju Bimal Jedinstvo

Fena
Tuzla: Odbojkašice Sobode dočekuju Bimal Jedinstvo
Foto: Fena / Armin Dervišević

Ovog vikenda Tuzla je u centru sportske javnosti, jer je domaćin šest utakmica u raznim sportovima, od kojih su četiri derbiji kola.

Jedan od njih je i susret 6. kola Premijer lige BiH između odbojkašica Slobode i Bimal Jedinstva iz Brčkog.

"U goste nam dolazi ekipa koja je višestruki prvak BiH i osvajač Kupa BiH. U svojim redovima Bimal Jedinstvo ima nekoliko reprezentativki BiH, niz godina takmiče se u najelitnijem evropskom takmičenju, ligi prvaka CEV-a. Sve ovo govori da su Brčanke svijet za sebe u bh. odbojci i drago mi je što ćemo jednu takvu ekipu ugostiti u Mejdanu", kaže za Fenu trener Slobode Armin Dervišević.

Napominje da je u pitanju jedina utakmica u sezoni u koju ulaze rasterećeno, jer su igračice gostujuće ekipe apsolutne favoritkinje.

"Od početka prvnstva nalazimo se na poziciji od trećeg do šestog mjesta, što je za našu mladu ekipu vrlo dobro. U prvih pet kola bodove kod kuće nismo uzeli samo protiv BL Voleya, ekipe koja je trenutno prva na tabeli Premijer lige. Pozivamo ljubitelje sporta da dođu u Mejdan i pogledaju najkvalitetniju žensku ekipu u BiH, a mi obećavamo borbu za svaki poen – poručio je Dervišević.

Utakmica Sloboda – Bimal Jedinstvo igra se danas od 17.00 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije