"Turnir mira Srebrenica 2018" u karateu okupio više od 300 takmičara

AA
"Turnir mira Srebrenica 2018" u karateu okupio više od 300 takmičara
FOTO: AA / Turnir mira Srebrenica 2018

U Srebrenici se danas održava četvrti po redu Turnir mira Srebrenica 2018 na kojem učestvuje više od 300 takmičara iz 20 klubova iz Bosne i Hercegovine. Organizator turnira je Karate klub Želja Ipon.

Kristina Milošević, predsjednica KK Želja Ipon, kazala je da je cilj turnira da se u Srebrenici okupi što više mladih koji će iz ovog grada poslati pozitivnu sliku.

“Na prethodna tri turnira pokazali smo da smo dobri domaćini. Naš cilj je da okupimo veliki broj takmičara, da dođu u Srebrenicu zbog druženja i lijepe priče. Ponosni smo što možemo organizovati turnir u Srebrenici. Moram reći da smo mi u klubu jedna velika porodica. Od osnivanja do danas smo veoma uspješni. U prilog tome govori i činjenica da imamo šest reprezentativaca koji nastupaju za reprezentaciju BiH“, rekla je Milošević.

Vojin Marjanović, predsjednik kluba Sen Sei iz Zvornika, je prezadovoljan organizacijom turnira u Srebrenici.

“Karate klub Želja Ipon opet se pokazao kao odličan organizator, što je za svaku pohvalu. To pokazuje i podatak da u Srebrenici nastupa oko 300 takmičara svih uzrasta i takmičarskih kategorija. Lijepo je doći u Srebrenicu i biti dio ove priče“, kazao je Marjanović.

Karate klub Želja Ipon egzistira nekoliko godina, a za to vrijeme su u Srebrenicu sa raznih takmičenja donijeli više od hiljadu medalja. Klub ima i šest mladih reprezentativaca BiH, a 2015. i 2016. sportisti godine opštine Srebrenica su bili članovi ovog kluba Merjema Peštalić i Ajdin Tabaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije