Amel Tuka snimio video poruku građanima Bosne i Hercegovine

Radiosarajevo.ba
Amel Tuka snimio video poruku građanima Bosne i Hercegovine
Foto: EPA-EFE / Amel Tuka donio srebro Bosni i Hercegovini iz Dohe

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka, koji je osvojio srebrnu medalju na Svjetskom atletskom prvenstvu u Dohi objavio je na svom Facebook profilu video poruku građanima BiH, a koju je snimio za N1.

“Prošao je jedan dan poslije osvajanje historijske medalje, ali moram priznati: utisci su još tu. Ni sam još ne znam kako se osjećam. Presretan sam, to znam i preponosan sam na sve što sam postigao, kako za sebe tako i za Bosnu i Hercegovinu”, istakao je Tuka.

Dodao je kako je čuo da se sprema veliki doček i da se ljudi raduju njegovom uspjehu.

“Ono što želim reći jeste da jedva čekam da se vratim kući da podijelim sve sa svojim građanima i sa svim Bosancima i Hercegovcima, tako da vidimo se u petak na aerodromu u Sarajevu”, rekao je najbolji bh. atletičar.

Tuka je rekao kako večeras u 18:15 sati po srednjeevropskom vremenu je zvanična ceremonija dodjele medalja te pozvao gledaoce da, kako je istakao, "zajedno gledamo našu zastavu kako se vijori".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije