Trener Lane Pudar nakon velikog uspjeha: Ponosni smo!

1
A. L.
Trener Lane Pudar nakon velikog uspjeha: Ponosni smo!
FOTO: Radiosarajevo.ba / Trener Lane Pudar: Zadovoljni, ponosni, ali nismo iznenađeni

Zadovoljni, ponosni, ali ne i iznenađeni, bio je prvi komentar trenera Lane Pudar Damira Đedovića za Radiosarajevo.ba nakon što je bh. plivačica jučer u Rimu osvojila srebrenu medalju u disciplini 200 metara delfin.

Podsjetimo, Lana ovih dana učestvuje na Europskom juniorskom prvenstvu u Rimu, a prva disciplina u kojoj se takmičila bila je 200 metara delfin. S vremenom 02:09.59 osvojila je srebrenu medalju ali i postavila novi rekord Bosne i Hercegovine.

"Ponosni, ali nismo iznenađeni, očekivali smo ovo. Lana je zaista odradila stvari maksimalno dobro. I jutros se plasirala u polufinale u disciplini 50 metara delfin", priča Đedović.

Trenutna forma je dobra, iako je trener bio zabrinut zbog nedavne povrede.

"Rim je bio pokazatelj trenutne forme. U Beogradu je nedavno zadobila povredu noge zbog koje nije mogla trenirati dvije sedmice. Zbog toga smo propustili Europsko prvenstvo za seniore i poremetilo nam je neke planove."

Kakva su očekivanja od Olimpijskih igara u Tokiju?

"Tokio je trenutno liga iznad. U Rimu je trenutno Lanina konkurencija. Niko od nas joj ne želi nametati bilo kakvu vrstu pritiska pred Olimpijske igre."

Ko s Lanom putuje na Olimpijadu?

"Sa Lanom ćemo putovati ja i trenirica Alena Čemalović. Također, tu će biti i ostali članovi Olimpijskog komiteta BiH".

Lana Pudar za portal Radiosarajevo.ba - undefined

Foto: Privatni album: Lana Pudar za portal Radiosarajevo.ba

Kako ste zadovoljni podrškom državnih institucija?

"Ima dosta institucija i pojedinaca koji su dosta pomogli Lani, ispali su vrlo korektni. Naravno, ima i onih koji nisu napravili mnogo i koji su nas razočarali. Najviše smo zadovoljni Vladom Kantona Sarajevo, odnosno ministrom Samirom Avdićem. Ima tu još institucija koje su nam itekako pomogle, ali ne bih sada da ih nabrajam da ne bih nekoga zaboravio", kaže Đedović.

Nagrada za Lanu Pudar i trenera - undefined

Foto: Olimpijski komitet BiH: Nagrada za Lanu Pudar i trenera

Za kraj, kojim uspjehom je Lana završila osnovnu školu i za koju srednju se odlučila?

"Ona je učenik generacije. Morali smo se vratiti s priprema kako bi Lana primila nagradu i priznanje za učenika generacije. To dovoljno govori o tome kakav je učenik bila u osnovnoj školi. Upisala je Drugu gimnaziju, matematički smijer. Prvo pa najteže", kaže kroz smijeh na kraju razgovora za Radiosarajevo.ba trener Lane Pudar Damir Đedović.

Na kraju ćemo dodati da je Lana jutros u Rimu postavila novi državni rekord jer je disciplinu 50 metara delfin isplivala za 26,70. Polufinalna trka u toj disciplini na progrmu je od 18.50 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije