Tragičan kraj: Pronađeno beživotno tijelo poznate skijašice

Radiosarajevo.ba
Tragičan kraj: Pronađeno beživotno tijelo poznate skijašice
Foto: Wikipedia / Blanca Fernandez Ochoa

Beživotno tijelo Blance Fernandez Ochoe, osvajačice bronzane medalje u slalomu na Zimskim olimpijskim igrama 1992. godine u Albertvilleu, pronađeno je u srijedu u gori sjeverno od Madrida saopćila je policija, a uzrok smrti 56-godišnje bivše španjolske skijaške reprezentativke zasad je nepoznat.

Od 24. augusta, kada je njen nestanak prijavila obitelj, trajala je potraga u šumovitom dijelu mjesta Cercedilla, u području visokom oko 1.900 metara. U potrazi su sudjelovali psi tragači, dronovi te brojni policajci i volonteri.

Ubrzo nakon početka istrage pronađen je ondje njen automobil sa ličnim stvarima, no nije bilo znakova nasilja. Sestra bivše skijašice izjavila je u utorak kako je znala boraviti sama u gorskim predjelima te da je vjerojatno doživjela nezgodu.

Tijelo je pronašao jedan pripadnik Civilne garde izvan službe, koji se kao dobrovoljac sa psom priključio potrazi. Policija je proteklih dana poručila da ne isključuje niti jednu pretpostavku.

Fernandez Ochoa je jedina španjolska skijašica koja je uspjela osvojiti medalju na Olimpijskim igrama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije