Užasan zločin: Ubijena supruga čuvenog hokejaša, koji od sinova je ubica?

J. M.
Užasan zločin: Ubijena supruga čuvenog hokejaša, koji od sinova je ubica?
Foto: cas.sk / Maksim Sokolov na golu reprezentacije Rusije

Užasna tragedija desila se u Lenjingradskoj oblasti, gdje je ubijena supruga čuvenog ruskog hokejaškog golmana Maksima Sokolova.

Za ubistvo Irine Maksimove osumnjičen je njen 15-godišnji sin Arsenij, koji je istrčao iz kuće, zatražio pomoć i vikao da njegov stariji brat Maksim (18) ubija majku.

Međutim, prema istražiteljima, mlađi sin je nanio smrtonosne ubodne rane svojoj majci i ozbiljno ranio svog starijeg brata koji je u bolnici.

Istražitelji pokušavaju da shvate okolnosti ovog užasnog zločina i razloge zbog kojih je dječak potegnuo nož na majku i brata. Novinari iznose svoje verzije, pa Komsomolskaya Pravda piše da je razlog ljubomora.

Naime, stariji sin Maksim od ranog djetinjstva je bolovao od leukemije, a ljekari nisu davali optimistična predviđanja. Međutim, Maksim je pokazao nevjerovatnu volju, što mu je, uz podršku roditelja, pomoglo da preboli bolest.

Zdravstveni tretman i sport učinili su čudo: Maksim Sokolov mlađi je izašao na led i krenuo stopama istoimenog oca, osvajača dvije medalje na Svjetskim hokejaškim prvenstvima.

Postoji pretpostavka da je mlađi sin postao ljubomoran i ljut na svoje roditelje (prije svega majku) jer je brat, nakon što je dobio mnogo pažnje, postao uspješniji od njega.

Ipak, porodični prijatelji sugeriraju da je moguće kako je stariji Maksim ipak ubio majku, a onda je pokušao samoubistvo jer je u posljednje vrijeme pokazivao znake agresivnog ponašanja.

Slavni hokejaš Maksim Sokolov još nije dao komentare o mogućim uzrocima krvave drame u njegovoj porodici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije