Tragedija u Južnoj Africi: Bivši prvak svijeta u atletici pronađen mrtav na groblju

0
Radiosarajevo.ba
Tragedija u Južnoj Africi: Bivši prvak svijeta u atletici pronađen mrtav na groblju
Foto: Screenshot/Twitter / Jacques Freitag

Jacques Freitag (42), nekadašnji prvak svijeta u skoku u vis, pronađen je mrtav u blizini jednog groblja u zapadnoj Pretoriji, a policija sumnja na ubistvo.

Južnoafrikanac je nestao 17. juna, a od tada je trajala potraga za čuvenim Freitagom. Nažalost, ona je završena na najgori mogući način, pošto je Jacques pronađen mrtav.

Portal Netwerk24 javlja da je Freitag pronađen krvav u travi u blizini groblja u zapadnoj Pretoriji u Južnoj Africi, a policija slučaj tretira kao ubistvo.

EURO 2024 | Uživo iz Stuttgarta s utakmice Europskog prvenstva: Španija - Njemačka 0:0

EURO 2024 | Uživo iz Stuttgarta s utakmice Europskog prvenstva: Španija - Njemačka 0:0

Njegov nestanak je prijavljen još 17. juna, kada je viđen kako napušta kuću sa nepoznatim muškarcem. Mediji u Južnoj Africi pišu i da je posljednjih godina imao probleme i sa drogom, pa nije isključeno i da je ona na neki način uključena u njegovu smrt.

Inače, Freitag je nekadašnji prvak svijeta u skoku uvis, a do rezultata karijere je došao 2003. godine u Parizu, kada je imao samo 21 godinu. Tada je preskočio 2.35 da bi tokom iste godine postavio i svoj najbolji rezultat u karijeri – 2.38.

Ipak, nikada nije uspio da ponovi ove rezultate, na OI u Atini naredne godine je bio tek na 20. mjestu, dok je prvenstvo svijeta 2005. u Helsinkiju okončao na 18. poziciji. Nakon toga više nije učestvovao na velikim takmičenjima, piše Sportal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije