Atletika: Svjetski prvak se napio i zlatnom medaljom platio taxi

Radiosarajevo.ba
Atletika: Svjetski prvak se napio i zlatnom medaljom platio taxi

Svjetski prvak u bacanju kladiva je demantovao izveštaje da je, pijan, platio taksi svojom zlatnom medaljom nakon noćnog izlaska i slavlja trijumfa na Svjetskom prvenstvu u atletici.

Prema kineskoj agenciji Tencent, Poljak Pawel Fajdek probudio se u Pekingu jutro nakon pobjede, samo više nije imao svoje odličje. Zabrinuti 26-godišnjak, koji je bio najmlađi dobitnik zlatne medalje na prvenstvu ove godine, odmah je kontaktirao policiju da prijavi gubitak.

Policija je navodno uspjela ući u trag taksi vozaču - koji im je rekao kako je Fajdek dobrovoljno dao medalju umjesto novca. Pretpostavlja se da je, nakon ubjeđivanja sa službenicima, vozač taksija vratio nestalu medalju, piše britanski Independent.

Ali, Fajdek je sada optužio kineske medije za izmišljanje priče. Na svojoj Facebook stranici je rekao da je imao fotografije kao dokaze da se taksista "vjerojatno nesvjesno odvezao s medaljom". On je kritizirao "glupe glasine".

No, Poljski novinari u Pekingu koji su pratili prvenstvo posvjedočili su da je sportaš bio prilično "pijan tokom proslave" na kojoj je nazdravio svom uspjehu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije