Tragedija na takmičenju: Utopio se srbijanski sportista 50 metara pred ciljem

0
Radiosarajevo.ba
Tragedija na takmičenju: Utopio se srbijanski sportista 50 metara pred ciljem
Foto: Collage / Tragedija na takmičenju

Lazar Đukić (28), srbijanski sportista koji se bavio crossfitom, preminuo je u četvrtak, 8. augusta, oko 8 ujutro po lokalnom vremenu, u jezeru Marine Creek u Teksasu u Sjedinjenim Američkim Državama tokom utrke Igara CrossFita u bizarnoj tragediji pred stotinama gledatelja.

Đukić je preplivao oko 750 od planiranih 800 metara u plivačkoj dionici takmičenja kad se počeo utapati. Sve to zabilježila je kamera koja je direktno prenosila takmičenje. Ali, nikakve reakcije zdravstvenih službi nije bilo, tek je za njim nakon 30-ak sekundi skočio jedan od gledatelja koji je primijetio da je nestao ispod površine vode.

Uključilo se sedam vatrogasnih jedinica u potragu koja je završila pronalaskom tijela nesretnog sportiste tek dva sata kasnije.

Saobraćajna nesreća kod Sarajeva: Automobil završio na krovu

Saobraćajna nesreća kod Sarajeva: Automobil završio na krovu

Organizatori su javili o smrtnom slučaju ni ne spominjući identitet preminulog. "Duboko smo ožalošćeni smrću takmičara na Igrama CrossFita tokom plivačke dionice prvog događaja pojedinačno na ovogodišnjem takmičenju. Detaljno sarađujemo s vlastima i činimo sve što možemo da budemo podrška porodice u ovom vremenu. Ostatak današnjih takmičenja je odgođen. Dobrobit naših takmičara prvi je prioritet i slomljeni smo ovim tragičnim incidentom", napisali su na Instagramu, gdje ih bijesni pratitelji prozivaju za lošu reakciju i nepripremljenost spasilačkih službi.

Đukić se godinama takmičio u ovakvim utrkama, bio je treći crossfiter u Srbiji i 88. u svijetu. Na Instagramu je u srijedu navečer pozvao pratitelje da prate njegovo plivanje ni ne sluteći da će mu to biti zadnje u životu. Prije plivanja na programu je bila trkačka dionica od 5.600 metara, a zbog ovog takmičenja, koje bi trebalo trajati do kraja sedmice, u mjesto Fort Worth došlo je čak 10.000 ljudi, piše 24 sata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije