Novi incident u Parizu: Neki fanovi traže i diskvalifikaciju kineskog olimpijskog tima

2
Radiosarajevo.ba
Novi incident u Parizu: Neki fanovi traže i diskvalifikaciju kineskog olimpijskog tima
Foto: Prtscr / X.com / Naguravanje tima Kine i Belgije

Ljubitelji hokeja traže diskvalifikaciju kineskog olimpijskog tima nakon što je izbila tuča između Kine i Belgije.

Kada su u pitanju Olimpijske igre, možete očekivati određenu dozu drame... ali većina nije bila spremna za ono što se dogodilo na kraju polufinalne utakmice u ženskom hokeju na travi ranije danas (8. aagusta).

Belgija i Kina su se našle u žestokom sukobu koji je doveo do toga da su sportisti s klupa oba tima utrčali na teren kako bi prekinuli sukob između dvije ekipe.

Alifakovac: Vodimo vas u šetnju starom sarajevskom mahalom

Alifakovac: Vodimo vas u šetnju starom sarajevskom mahalom

Snimci sukoba počeli su kružiti na društvenim mrežama, a neki su otišli toliko daleko da traže diskvalifikaciju kineskog tima.

U posljednjim sekundama meča, koji je završen rezultatom 1-1, postupci kineske igračice Fan Yunxije izazvali su ogorčenje među nekim ljudima.

Novi 'cirkus' na Olimpijadi: Uhapšen hokejaški igrač u Parizu, navodno pokušao kupiti kokain

Novi 'cirkus' na Olimpijadi: Uhapšen hokejaški igrač u Parizu, navodno pokušao kupiti kokain

Yunxia je s male udaljenosti pogodila loptom Delphine-Dapne Marien, zbog čega je Belgijanka odmah pala na pod, očito u bolovima.

Njene saigračice su potom prišle Yunxiji kako bi je suočile s njenim postupcima. Belgijanka Judith Vandermeirin prišla je Yunxiji i odgurnula je.

Kao rezultat toga, Vandermeirin je dobila žuti karton i suspenziju od 10 minuta, ali je nastavila raspravu.

I dalje se raspravljajući sa zvaničnicima, snimljena je kako govori: "Štitim svoju saigračicu. Ne možeš to raditi."

Komentatori su također izrazili negodovanje, a komentator Eurosporta Charlie Brougham je rekao: "Pa, to je bilo pomalo nepotrebno od Fan. Jednostavno je opalila loptu kad je sirena zazvonila i pogodila jednu od belgijskih igračica."

"Zvižduk se oglasio, a ona je samo lansirala loptu direktno na igračicu."

Uprkos sukobu, meč je otišao na penale kako je planirano, gdje je Kina uspjela doći do pobjede.

Na društvenim mrežama, ovaj rezultat nije dobro prihvaćen među mnogim gledaocima.

"Ako je žuti karton za guranja opravdan, u redu. Ali kako to da nije crveni za namjerno gađanje druge igračice nakon posljednjeg zvižduka? Kao da je sve išlo okolo, pa nazad na početak," komentirao je neko.

"Potpuno sramotno od kineske hokejašice i od sudije. Dodjeljivanje žutog kartona belgijskoj igračici broj 7 je suludo, ali da to učini prvo na ovaj način je šokantno!"

Drugi je dodao: "Kineska igračica je prvo pogledala prije nego što je udarila loptu. To je ozbiljno nepoštena igra. To je crveni karton."

"Kako to da nije crveni karton? Gađanje loptom u nekoga je sigurno ozbiljnije od malog guranja," rekao je treći. "Kina mora biti diskvalifikovana zbog ovoga!"

Kao što stvari stoje, Kina je spremna igrati protiv Nizozemske za zlatnu medalju u petak navečer (9. augusta), objavio je UNILAD.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije