TKD klub Sarajevo se pojačao: Došle Katarina Krajišnik i Fatima Bjelić

Radiosarajevo.ba
TKD klub Sarajevo se pojačao: Došle Katarina Krajišnik i Fatima Bjelić
/ Foto: TKD klub Sarajevo
Shodno dugoročnim planovima o stvaranju jakog tima, Taekwondo klub Sarajevo u proteklih nekoliko mjeseci svoje redove je pojačao s dvije izuzetno talentovane takmičarke. To su kadetkinja Katarina Krajišnik i seniorka Fatima Bjelić.

Katarina Krajišnik trenira taekwondo već osam godina,a počela je u TKD klubu Slavija iz Istočnog Sarajeva. Već tada pokazuje izuzetan talenat pa uskoro odlazi u TKD klub Centar-Hadžići gdje radom i trudom uz takmičarske uspjehe, stiče i crni pojas.

Ove sezone talentovana 13-godišnjakinja prelazi u Taekwondo klub Sarajevo gdje pod budnim okom trenera Ibrahima Kolje na prva dva međunarodna takmičenja osvaja zlatne medalje.

U dosadašnjoj karijeri, na međunarodnim i državnim takmičenjima, osvojila je ukupno 35 medalja - od čega 31 zlatnu, po dvije srebrene i bronzane.

Fatima Bjelić je u redove TKD kluba Sarajevo došla iz Taekwondo akademije Olovo. Na prelazak je motivirala želja da spoji napredak u takmičarskoj karijeri s ambicijama za nastavak školovanja, pa je 19-gpdišnjakinja upisana kao  i redovni student Mašinskg fakulteta u Sarajevu.

Taekwondo trenira osam godina, nosilac je crnog pojasa drugi dan, te višestruka državna prvakinja u kategorijama kadetkinja, juniorki i seniorki. Nastupala je na takmičenjima za reprezentaciju BiH u selekciji juniorki.

Planovi kluba su da pronađe sponzore za perspektivne takmičarke kako bi Katarina Krajišnik i Fatima Bjelić u naredne četiri godine nastupale na međunarodnim i G1 turnirima koji se boduju za olimpijsku normu i WTF ranking.  

Cilj je da ostvare što bolji plasman i nastupe na evropskim i svjetskim prvenstvima, a Fatima Bjelić, kao seniorka, pokuša izboriti plasman na Olimpijske igre 2020. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije