Brazilskom borcu pukla lobanja od brutalnog nokauta

Radiosarajevo.ba
Brazilskom borcu pukla lobanja od brutalnog nokauta
Leteće koljeno kojim je Michael Page nokautirao Evangelistu Santosa sigurno je najimpresivniji potez Bellatora 158. No, druga strana medalje su nevjerojatno teške posljedice tog udarca po Brazilca.

Naime, bivši suprug Cristiane “Cyborg” Justino doživio je tešku frakturu lobanje te se trenutno nalazi u bolnici u Londonu. Za sada ga nisu odlučili operirati, no sigurno je kako niti ovaj borac neće još neko vrijeme izaći iz bolnice.

Joe Rogan je ovo već nazvao najgorom MMA povredom koju je ikad vidio, a njegova bivša supruga pozvala je fanove da mu pomognu i da mole za njega.

Ono što je najveća opasnost je to što nisu sigurni hoće li mu mozak nastaviti otjecati, što bi svakako još dodatno otežalo posljedice ove povrede. Bellator će pokriti troškove bolničkog liječenja, no Cyborg Santos će sad neko vrijeme morati odmarati, odnosno neće biti sposoban ni za kakav rad, pa je iz tog razloga već pokrenuto skupljanje novaca za njegov oporavak.

Pogledajte kako borac izgleda te kako izgleda njegova rendgenska snimka, a možda će vam ovakva posljedica biti jasnije kad pogledate i poslušate kako se taj udarac čuo te kako su reagirali Lennox Lewis, Tito Ortiz, Michael Chandler i mnogi drugi borci koji su sjedili kraj kaveza.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije