Takmičarka SK Sarajevo Farah Onešćuk ponovo briljirala i oborila četiri državna rekorda

0
Radiosarajevo.ba
Takmičarka SK Sarajevo Farah Onešćuk ponovo briljirala i oborila četiri državna rekorda
Foto: Streljački klub Sarajevo / Farah Onešćuk

U Strelištu "Zetra", 26. marta 2023. godine, održano je Prvenstvo Bosne i Hercegovine u gađanju zračnim oružjem za juniorke i juniore.

Na takmičenju je nastupilo četrnaest klubova sa 98 takmičara.

Kao i na prethodnom seniorskom Prvenstvu najuspješniji su bili takmičari Streljačkog kluba Sarajevo.

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

Nevjerovatna takmičarka SK Sarajevo Farah Onešćuk je ponovo briljirala i sjajnim gađanjem je oborila četiri državna rekorda.

Rezultati u kvalifikacijama od 628,3 kruga je novi državni rekord i za juniorke i seniroke, a rezultati od 262,2 kruga je novi finalni rekord također za juniorke i seniorke.

Nasi takmicari nastavljaju pomjerati granice. Fantasticna Farah Onešćuk je, nakon seniorske titule, i drzavna juniorska...

Posted by Streljački klub "Sarajevo" on Sunday, March 26, 2023

O kakvim rezultatima se radi govori i podatak da je ovogodišnja evropska prvakinja imala slabiji rezultat sa kojim je osvojila titulu evropske prvakinje.

Kao i na seniorskom prvenstvu, a prema pravilima Svjetske streljačke federacije u kvalifikacionom dijelu gađalo se 60 dijabola, a prvih osam najboljih takmičara se plasiralo u finalno gađanje.

Pojedinačno najbolja je bila Farah Onešćuk (SK Sarajevo) koja je u kvalifikacijama je još jednom pokazala da je u izvanrednoj formi te pogodila svjetski vrijedan rezultata od 628,3 kruga. U finalu je sa 16:12 pobijedila klupsku kolegicu Nejru Mehmedović.

Najboljim takmičarima i takmičarka su dodijeljene medalje i diplome, a ekipama pehari koje je obezbijedio Streljački savez BiH, prenosi scsport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije