Svaka čast: Tuka i Pezer osvojili zlatne medalje na Državnom prvenstvu BiH

0
Fena
Svaka čast: Tuka i Pezer osvojili zlatne medalje na Državnom prvenstvu BiH
Fena / Amel Tuka na Državnom prvenstvu u Zenici

Zenički olimpijci Amel Tuka i Mesud Pezer očekivano su se okitili zlatnim medaljama u svojim disciplinama na Državnom seniorskom prvenstvu Bosne i Hercegovine za atletičarke i atletičare, koje se danas i sutra održava na Atletskom stadionu Kamberovića polje u Zenici.

Na prvenstvu sudjeluju 182 takmičara i takmičarki iz 28. bh. klubova, a već prvog su dana oborena i tri državna rekorda. Rekorde je oborila Neira Hadžiahmetović iz Atletskog kluba Sarajevo u disciplini skok s motkom, s preskočenih 2,05 metara.

Njena klupska kolegica Una Ban je oborila pionirski i rekord za mlađe juniorke u trci na 100 metara. Ban je bila druga, s vremenom 12.35, dok je u toj trci prva bila Almina Rašić iz Teslića s 12.34.

Tuka je, s vremenom 48.12 sekundi, pobijedio u trci na 400 metara ispred Rusmira Malkočevića iz tuzlanskog Sloboda Tehnograda, koji je podstigao vrijeme 49.19.

Pezer je, pak, u disciplini bacanja kugle bacio odličnih 20,98 metara te pobijedio ispred klupskog kolege, veterana Hamze Alića, koji je ostvario dužinu od 19,25 metara. Sutra, drugog dana prvenstva, takmičenja počinju u 15.30 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije