Svjetska prvakinja i olimpijska pobjednica pronađena mrtva

Radiosarajevo.ba
Svjetska prvakinja i olimpijska pobjednica pronađena mrtva

Jedna od najtalentiranijih snowboarderica Velike Britanije Ellie Soutter pronađena je mrtva 25. jula na svoj 18. rođendan. Mirror je naveo da je mlada sportašica izvršila samoubistvo. 

Nije prošlo ni sedam dana od ove tužne vijesti, da bi nam na vrata pokucala i druga - bivša olimpijska pobjednica u nordijskom skijanju Vibeke Skofterud (39) pronađena je mrtva otoku St. Helena na jugu Norveške.

Njen nestanak prijavljen je u noći sa subote na nedjelju. Kasnije je pronađeno njeno beživotno tijelo, a prema prvim informacijama stradala je u nesreći s jet-skijem.

"Dobili smo nevjerojatno žalosnu vijest o smrti naše Vibeke. Bila je nevjerojatna skijašica i velika osoba. Nedostajat će nam", napisao je predsjednik Norveškog skijaškog saveza Erik Roste.

U Vancouveru je 2010. godine bila zlatna u štafeti 4x5km, a u istoj disciplini je osvojila dva svjetska zlata - u Oberstdorfu 2005. godine i 2011. godine pred svojim navijačima u Oslu.

 

A post shared by Vibeke Skofterud (@vibekeskofterud) on

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije