Sretno! Emir Hastor otputovao na Berlinski maraton gdje će braniti boje BiH!

0
Fena
Sretno! Emir Hastor otputovao na Berlinski maraton gdje će braniti boje BiH!
Foto: Facebook / Emir Hastor

Najbolji bh. maratonac, Goraždanin Emir Hastor danas je otputovao u Berlin, gdje će  u nedjelju, 29. septembra braniti boje BiH na 50. Berlinskom maratonu ("50. BMW Berlin Marathon“).

Neposredno pred polazak, Hastor je izjavio da je spreman da pomjeri granice i napravi bolji rezultat od prošlogodišnjeg te na najbolji način predstavi svoj klub, grad i državu, čemu u prilog idu i njegovi kontinuirano dobri rezultati tokom sezone.

"Cilj je popraviti plasman iz prošle godine za što se forma posebno tempirala. Mogu reći da sam u potpunosti spreman i fokusiran na maraton u Berlinu koji će se održati u nedjelju u 9.15 minuta uz direktan prenos na Arena Sportu. Naporno sam trenirao, znam gdje sam pogriješio prošle godine. Ove godine sam već ostvario mnogo bolji rezultat na Sarajevskom maratonu u odnosu na prošlogodišnji Berlinski maraton, tako da u Berlin idem po svoj i najbolji rezultat BiH u posljednjih 15 - 20 godina", kazao je Hastor.

Sunčani petak u Sarajevu: Pune bašte kafića, mnogi uživaju u lijepom vremenu

Sunčani petak u Sarajevu: Pune bašte kafića, mnogi uživaju u lijepom vremenu

Naglašava da je tokom sezone sve bilo podređeno pripremama za Berlin, kako na psihičkoj tako i na fizičkoj spremi, a trke koje je  završavao na postoljima svojevrsna je garancija za bolji uspjeh u Berlinu

"Nakon završetka Sarajevskog maratona u maju, sve naredne trke su bile ujedno i trenizi  za Berlinski maraton. Na svakoj trci na kojoj sam nastupao, donio sam jednu od tri medalje, zlatnu, srebrnu ili bronzanu, osim Pariza gdje sam završio 19. od 20.000 takmičara. Moram napomenuti da će Goražde i BiH ove godine imati još jednog predstavnika a to je član Atletskog kluba Goražde Anes Popović koji će se među više od 55.000 takmičara takođe pojaviti na startu u Berlinu. Hvala svima koji nas podržavaju sve ove godine", poručio je najbolji bh. maratonac.

Berlinski maraton, jedan od najprestižnijih u svijetu, Hastor je prvi put istrčao prošle godine za 2:40:24 sati. U konkurenciji 55 hiljada takmičara, u svojoj kategoriji zauzeo je izvrsno 139. mjesto, a u ukupnoj konkurenciji 701. mjesto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije