Sportske legende: Dirk Nowitzki organizuje meč u čast Michaela Schumachera

Radiosarajevo.ba
Sportske legende: Dirk Nowitzki organizuje meč u čast Michaela Schumachera
/ Foto: Champions for Charity
Košarkaška superzvijezda Dirk Nowitzki organizuje 3. jula humanitarni fudbalski meč "Champions for Charity" (Šampioni u dobrotvorne svrhe) u čast Michaela Schumachera.

Priredba će biti održana na stadionu Opel Arena u Mainzu, a učešće su najavili njemački i svjetski sportski velikani.

"Dobrotvorne utakmice koje je organizirao Michael Schumacher ušle su u legendu i ponosan sam što sam učestvovao u njima. Želim da nastavimo tradiciju započetu prošle godine, kada smo organizirali prvi Champions for Charity. Posebno mi je drago što će učestvovati Mick Schumacher koji nastavlja očevo djelo. S mislima na Michaela nastavljamo njegova dobra djela – podržavamo važne projekte", rekao je Dirk Nowitzki.

Pored Micka Schumachera, učešće su, između ostalih, potvrdili bivši njemački fudbalski reprezentativac Miroslav Klose i bivši svjetski prvakl Formule 1 Mika Häkkinen.

Podsjetimo, Michael Schumacher nalazi se na kućnom liječenju nakon nesreće koju je doživio na skijanju 29. decembra 2013.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije