Spektakl u Miamiju: Kansas City Chiefsi pobjednici Super Bowla

Radiosarajevo.ba
Spektakl u Miamiju: Kansas City Chiefsi pobjednici Super Bowla
Foto: EPA-EFE / Super Bowl

Kansas City Chiefsi pobjednici su 54. Super Bowla odigranog u noći s nedjelje na ponedjeljak na stadionu Hard Rock u Miamiju, a do svog drugog trofeja Vincea Lombardija došli su velikim preokretom u posljednjoj četvrtini pobijedivši San Francisco 49erse s 31:20, piše Index.hr.

Predvođeni trenerom Andyjem Reidom i vođom napada Patrickom Mahomesom Kansas City Chiefsi su došli do svog drugog trijumfa na Super Bowlu, a prvog nakon dugih 50 godina čekanja.

Super Bowl - undefined

Foto: EPA-EFE: Super Bowl

Iako mu je tek 24, Mahomes je već stigao postati MVP u dvije najprestižnije kategorije. Prošle godine dobio je priznanje za MVP sezone, a ove za MVP Super Bowla i tako postao najmlađi igrač s objedinjenim naslovima.

Super Bowl - undefined

Foto: EPA-EFE: Super Bowl

U noćašnjem finalu (2. februara), u još jednom velikom preokretu koji je režirao, prebacio je 286 jardi, istrčao 29, bacio dva i istrčao jedan touchdown. Zabilježio je i dva interceptiona te tri sacka, navodi Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije