Spektakl u Las Vegasu: Kansas City Chiefsi odbranili naslov NFL prvaka

0
Radiosarajevo.ba
Spektakl u Las Vegasu: Kansas City Chiefsi odbranili naslov NFL prvaka
Foto: EPA - EFE / Kansas City Chiefs - San Francisco 49ers

Igrači Kansas City Chiefsa odbranili su naslov NFL prvaka nakon što su u finalu doigravanja američke profesionalne lige u američkom fudbalu – Super Bowlu u Las Vegasu savladali San Francisco 49-erse s 25:22 u produžetku.

Chiefsi su tako postali prva momčad nakon 19 godina koja je uspjela odbraniti naslov, prije njih to je zadnjima uspjelo New England Patriotsima.

Za Chiefse je ovo treći naslov prvaka u posljednjih pet sezona. Prije četiri godine su u finalu savladali upravo Ninerse, dok su lani bili bolji od Philadelphia Eaglesa.

'Black Tie 2': Tužilaštvo BiH od FMUP-a zatražilo poduzimanje mjera, stigao je oštar odgovor

'Black Tie 2': Tužilaštvo BiH od FMUP-a zatražilo poduzimanje mjera, stigao je oštar odgovor

Uz to su igrali i u Super Bowlu prije tri godine u kojem su izgubili od Tampa Bay Buccaneersa.

Ukupno je za Chiefse ovo četvrti Super Bowl, a prvi su osvojili još prije 54 godine.

Ovo je, inače, bio 58. po redu Super Bowl, a tek drugi koji je odlučen u produžetku.

Sjajan je opet bio vođa navale Chiefsa Patrick Mahomes koji je treći put u karijeri proglašen i najkorisnijim igračem Super Bowla - MVP-em, nakon 2020. i 2023.

Mahomes je kompletirao 34 od 46 pokušaja dodavanja za 333 jarda uz dva touchdowna, uz to je probijanjem osvojio 66 jarda, a bio je najbolji pod najvećim pritiskom.

San Francisco 49-ersi su, pak, po osmi put u klupskoj historiji igrali u Super Bowlu, ali su ostali na pet naslova. Tih pet su osvojili u svojih prvih pet pojavljivanja u razdoblju od 1982. do 1995., dok su onda uslijedili porazi 2013., 2020. i 2024.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije