Spektakl će se desiti: Objavljen novi termin borbe između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka

0
Radiosarajevo.ba
Spektakl će se desiti: Objavljen novi termin borbe između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka
Foto: Collage / Tyson Fury i Oleksandr Usyk

Meč za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji između Tyson Furyja i Oleksandra Usyka zakazan je za 18. maj nakon što je borba odgođena zbog povrede britanskog boksera.

Fury, prvak WBC-a, trebao se boriti protiv Usyka, vlasnika naslova WBO, WBA i IBF, u Saudijskoj Arabiji u borbi pod nazivom "Ring of Fire" u subotu, 17. februara.

Dan nakon što je potvrđena odgoda u petak, 2. februara, borci su se pojavili u live streamu - s različitih mjesta - gdje su obojica potvrdili da su se složili s novim datumom borbe, koja će se i dalje održati u Riyadu.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Objašnjavajući svoju povredu, Fury je rekao: "Dogovorio sam sparingovati 12 rundi s četiri različita momka. U petoj rundi dobio sam udarac laktom u oko, rasjekao sam oko, i naravno, bio sam u bolnici i imao 11 šavova.

"Imaju medicinske izvještaje, imaju sve. Nema puno toga što se može učiniti kada dobijete rez tokom sparinga. Nikada prije nisam imao takvu situaciju, prvi put za sve."

Tokom prijenosa, na kojem je Fury bio u pratnji organizatora događaja Turki Alalashikha, predsjednika Opće uprave za zabavu Saudijske Arabije, također je potvrđeno da je cijeli događaj 17. februara odgođen, okončavajući nagađanja o tome hoće li Usyk boksati protiv zamjenskog protivnika.

Alalashikh je također rekao da su Dmitry Bivol i Artur Beterbiev pristali boriti se u okršaju za naslov svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji u Saudijskoj Arabiji 1. juna, javlja SkySports.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije