Sjećate li se Nindža ratnika? Od 2028. ćemo ih gledati na Olimpijadi!

0
Radiosarajevo.ba
Sjećate li se Nindža ratnika? Od 2028. ćemo ih gledati na Olimpijadi!
Foto: Screenshot / Nindža ratnici

Japanski TV kanal TBS, je idejni tvorac popularnog takmičarskog TV showa 'Nindža ratnici', kojeg su potom preuzele televizije širom svijeta, saopštila je kako samo jedan potpis ovog showa dijeli 'Nindža ratnike' da postanu dio Olimpijskih igara!

Ideja je da "Nindža ratnici" budu dio modernog petoboja na najvećoj sportskoj smotri svijeta.

To bi trebalo postati stvarnost već nakon Igara u Parizu, kada bi Nindže mogli zamijeniti jahanje i uz mačevanje, plivanje, gađanje pištoljem i trčanje postati bi peta disciplina modernog petoboja.

Ivica Puljić otkriva šta Vučić namjerava uraditi: Zanimljiv odgovor je dobio iz Amerike

Ivica Puljić otkriva šta Vučić namjerava uraditi: Zanimljiv odgovor je dobio iz Amerike

Već ovog ljeta će početi probna takmičenja sa ovom disciplinom kao dijelom modernog petoboja i vidjet ćemo hoćemo li na kraju zaista 'nindža ratnike' gledati na Igrama u Los Angelesu 2028. godine.

Prva epizoda "Nindža ratnika" prikazana je još davne 1997. godine u Japanu, a zatim se ovaj show program proširio širom svijeta doviviši veliku popularnost.

"Presretan sam što je ovaj show postao popularan širom svijeta i što bi mogao dodatno napredovati. Bit ću radostan ako postane dio Olimpijskijh igara u modernom petoboju", rekao je Taro Muraguchi, izvršni producent ovog showa.

Prikazivani su u 160 zemalja, a njih 20 je dobilo vlastitu licencu za kreiranje sadržaja 'nindža ratnika'.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije