Sjajni Bosanac: Omar Bojčić postavio dva nova državna rekorda na mitingu paraatletičara u Dubaiju

0
Radiosarajevo.ba
Sjajni Bosanac: Omar Bojčić postavio dva nova državna rekorda na mitingu paraatletičara u Dubaiju
Foto: Saopćenje / Omar Bojčić i Faris Ibrahimpašić

Paraatletičar Omar Bojčić, reprezentativac BiH, uz podršku trenera i vodiča Farisa Ibrahimpašića postavio je dva nova državna rekorda u disciplinama 100 i 400 metara na prestižnom Grand Prix mitingu za paraatletičare koji se od 12. do 15. februara 2024. održao u Dubaiu.

Na ovaj način je sjajni dvojac istakao kandidaturu za nastup na Paraolimpijskim igrama u Parizu koje će se održati od 28. augusta do 8. septembra 2024.

Bojčić je u obje discipline osvojio četvrto mjesto, a vremena novih najboljih bh. vremena su: 12.56 sekundi na 100 metara i 60 na 400 metara.

Ponovo se oglasio FK Sarajevo: Pročitajte važno saopćenje za navijače

Ponovo se oglasio FK Sarajevo: Pročitajte važno saopćenje za navijače

Na ovom prestižnom takmičenju nastupilo je preko 600 takmičara iz 71 reprezentacije sa svih kontinenata, uz učešće svjetskih i olimpijskih prvaka.

U odnosu na prošlu godinu Bojčić i Ibrahimpašić su "popravili" rekord na 400 metara za više od dvije sekunde, pa se čini kako je nastup na paraolimpijadi realan, a našem sjajnom tandemu u prilogu ide i činjenica da nastupima na Grand Prix mitinzima marljivo skupljaju bodove koji su također važni za odlazak u grad svjetlosti.

[facebook]https://radiosarajevo.ba/sport/ostali-sportovi/omar-bojcic-u-puli-postavio-drzavni-rekord-na-400-metara/391576[/facebook]

Vrijedi istaći da je Omar Bojčić prošle godine na Svjetskom prvenstvu osvojio 19. mjesto, upravo u Parizu gdje će se ove godine održati najveća svjetska sportska smotra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije