Sin legendarnog bokserskog prvaka izvršio samoubistvo

0
Radiosarajevo.ba
Sin legendarnog bokserskog prvaka izvršio samoubistvo
Foto: EPA / Roy Jones Jr.

Legendarni Bokserski prvak Roy Jones Jr. objavio je u utorak, 25. juna, da je njegov sin izvršio samoubistvo.

U objavi na X, američki bokser Jones (55) rekao je da je "zahvalan" što je proveo noć sa svojim sinom DeAndreom prije nego što je preminuo.

Predstavnik je potvrdio da je DeAndre imao 32 godine, javila je američka mreža NBC.

Velež poražen u mostarskom derbiju: Zrinjski sa Arene Rođeni nosi puni plijen

Velež poražen u mostarskom derbiju: Zrinjski sa Arene Rođeni nosi puni plijen

"Znam da mnogi ljudi prolaze kroz teška vremena sada, ali ništa nije vrijedno toga da se uzme vlastiti život. Bog daje život i Bog treba biti taj koji ga uzima", rekao je Jones, koji je osvojio višestruke svjetske titule u četiri težinske kategorije.

On je zatražio privatnost i zahvalio javnosti na njihovoj "ljubavi i podršci".

Bivši profesionalni bokser Tony Bellew bio je među onima koji su odali počast u komentarima ispod objave, napisavši: "Počivaj u miru."

Podcaster i zvijezda Dragons' Den-a Steven Bartlett dodao je: "Strašno mi je žao zbog vašeg gubitka. Šaljem ljubav vašoj cijeloj obitelji."

Jones je ušao u boksersku historiju kao prvi prvak srednje kategorije u posljednjih 106 godina koji je osvojio teškaški naslov i tek drugi poluteškaški prvak koji je postigao taj podvig kada je 2003. godine pobijedio Johna Ruiza za WBA naslov, prema Međunarodnoj bokserskoj Kući slavnih.

On se povukao 2018. godine s rekordom od 66 pobjeda i devet poraza, uključujući 47 nokauta.

Široko se smatra najboljim bokserom svog vremena po težinskoj kategoriji, a tokom 1990-ih osvojio je titulu boksera decenije prema Boxing Writers Association of America, navodi Kuća slavnih, piše SkyNews.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije