Jake Paul poručio Mike Tysonu: 'Kad se radi o borbi - jedan od nas mora umrijeti!'

0
Radiosarajevo.ba
Jake Paul poručio Mike Tysonu:  'Kad se radi o borbi - jedan od nas mora umrijeti!'
Foto: Screenshot/Instagram / Jake Paul (lijevo) i Mike Tyson (desno)

Borilački svijet početkom je marta ostao poprilično iznenađen objavom da će bivši apsolutni prvak teške divizije boksa, Mike Tyson, ukrstiti rukavice s YouTuberom Jakeom Paulom 20. jula, Arlington, Texas, Sjedinjene Američke Države.

Nova runda iznenađenja stigla je, krajem aprila, kada je potvrđeno da će "Iron Mike" i "The Problem Child" odmjeriti snage u profesionalnoj, a ne ekshibicijskoj borbi kao što se očekivalo. Nakon što su sve stavke postale službene, preostalo je samo promovirati borbu, a u tome prednjači Paul svojim pompoznim najavama.

"Čast mi je dijeliti ring s njim, ali moram ga završiti. Ovo je rat, a u ratu i ljubavi je sve dozvoljeno. Obožavam ga, ali kada se radi o profesionalnoj borbi - netko od nas mora umrijeti", rekao je 27-godišnjak u razgovoru za MMA Maniju pa dodao: "On je legenda, volim tog tipa, ali, na kraju krajeva, u ratu morate ići do kraja i staviti sve na kocku. I dalje ću gajiti najveće poštovanje prema njemu, a također mislim da će i on mene poštovati zbog stvari koje sam uradio za ovaj sport".

Evo koliko iznose akcijske cijene za osam letova iz Mostara prema Barceloni, Milanu, Stockholmu...

Evo koliko iznose akcijske cijene za osam letova iz Mostara prema Barceloni, Milanu, Stockholmu...

Podsjetimo, Paul i Tyson boksat će na osam rundi po dvije minute, umjesto standardnih trominutnih rundi karakterističnih za muške profi mečeve, a nosit će i rukavice od 14 unci.

U sunaslovnoj borbi večeri snage će odmjeriti apsolutna prvakinja u superlakoj kategoriji Katie Tylor i izazivačica Amande Serrano (inače IBF, WBA i WBO prvakinja "featherweighta"), a što će biti njihov revanš nakon što je, krajem aprila, 2020. godine Taylor slavila podijeljenom sudačkom odlukom, prenosi FS.

Prijenos cjelokupne priredbe bit će dostupan na Netflixu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije