"Sarajevski cener": Održana najbrža i najenergičnija sarajevska cestovna trka

0
Radiosarajevo.ba
"Sarajevski cener": Održana najbrža i najenergičnija sarajevska cestovna trka
Foto: NGO Marathon / Sarajevski cener privukao brojne rekreativce

Sinoć je u Sarajevu, u organizaciji NGO Marathon, održana najbrža i najenergičnija cestovna trka na 10 kilometara "Sarajevski cener", koja je okupila oko 800 trkača.

Za one koji preferiraju timsko trčanje, i ovog puta u sklopu trke održana je i "Metromedia 5k team run", timska utrka na 5 kilometara.

Prije zvaničnog početka trke u 20 sati, trkači su se okupili na Trgu Prve brigade policije (prekoputa Vijećnice) kako bi se pripremili za utrku.

Vozači, oprez: I danas gužve na graničnim prijelazima, evo gdje se najduže čeka

Vozači, oprez: I danas gužve na graničnim prijelazima, evo gdje se najduže čeka

Za sve učesnike bilo je ovo još jedno nezaboravno iskustvo i veliki izazov, a trasa "Sarajevskog cenera" vodila je kroz najljepše dijelove grada, obilazeći historijske znamenitosti Sarajeva.

Ovoga puta na ravnoj i brzoj trasi, koja je prolazila kroz "srce" Sarajeva, došlo je i do malih izmjena kretanja. Organizatori su uspjeli zaobići "nepopularni" dio staze – blagi uspon prema Darivi, što je trkačima zasigurno olakšalo finiširanje najatraktivnijeg Cenera.

Također, ono što je bitno napomenuti jeste da od ove godine stazu "Sarajevskog cenera" krasi i AIMS certifikat.

Sarajevski cener privukao brojne rekreativce. Pogledajte ko je sve stigao i nastupio

Sarajevski cener privukao brojne rekreativce. Pogledajte ko je sve stigao i nastupio

Trka "Sarajevski cener" i ovoga puta privukla je brojne rekreativce, ali i poznata imena iz svijeta trčanja.

Nakon trke, na Trgu prve brigade policije, održana je i svečana dodjela nagrada za pobjednike.

Najbolje rezultate u utrci "Metromedia 5k team run" postigli su timovi:

Prvi tim u mješovitoj kategoriji: Ivana 2 Ćelos

Prvi tim u ženskoj kategoriji: KPMG1

Prvi tim u muškoj kategoriji: RUNALICIOUS

Po prvi put ove godine nagrađen je i najbrži fitness tim – tim koji predstavlja fitness centar ili teretanu, a ovoga puta najbrži su bili Transform 2.

Prije zvaničnih nagrada za najbrže takmičare dodijeljene su i nagrade za najbržu Sarajku i najbržeg Sarajliju, a pobjednici u ovoj kategoriji su Alma Hrnjić i Berin Mušanović.

Prvo mjesto u ženskoj kategoriji pripalo je učesnici Anastasiia Slepneva iz Rusije, a odmah za pobjednicom našle su se i Alma Hrnjić na drugom i Emina Alagić na trećem mjestu.

Pobjedu u muškoj kategoriji odnio je Rinas Akhmedev, koji je utrku na 10 kilometara finiširao za samo 29 minuta. Drugo mjesto osvojio je Stenli Kipruto, a treće mjesto pripalo je trkaču Urošu Gutiću.

Ovoga puta nagradjena je i najbrojnija grupa, a nagrada je otišla u ruke tima "Strong life fitness" koji je okupio broji 40 članova.

Priznanje "Duša od čovjeka" pripalo je Fondaciji "Sratiji brat, starija sestra".

“Hvala vam što znate da nije samo trčanje, što razumijete koliko želimo uzvratiti zajednici, pokazati humanost, promovirati zdrav način života, pomoći svima onim kojima je pomoć potrebna – na naš, simboličan način. Hvala vam za svaki otkupljeni kilometar”, poručili su iz udruženja.

Nakon dodjele nagrada uslijedio je i sjajan After run party, a sve učesnike i posjetitelje zabavljao je poznati sarajevski DJ Mahir Beathouse.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije