Sarajevo po drugi put domaćin Državnog brdskog prvenstva u cestovnom biciklizmu

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevo po drugi put domaćin Državnog brdskog prvenstva u cestovnom biciklizmu
Foto: Privatni album / Biciklistički spektakl u najavi

U nedjelju, 28. jula, bit će održana druga po redu brdsko-cestovna biciklistička utrka koja će okupiti najbolje bicikliste u Bosni i Hercegovini u borbi za naslov državnog prvaka.

Biciklistička trka “Krupac - Policija” zvanična je utrka biciklističke Premier Lige BiH i ujedno Državno brdsko prvenstvo u cestovnom biciklizmu koje po drugi put organizuje Atletsko–rekreativni klub Jukastrength.

Cilj utrke je Dom policije na Igmanu, a vozit će se cestom koja vodi za Bjelašnicu sa strane Krupca.

Šta se desilo sa avionom koji je iz Kuvajta krenuo za Sarajevo?

Šta se desilo sa avionom koji je iz Kuvajta krenuo za Sarajevo?

Riječ je o utrci otvorenog karaktera u kojoj pored profesionalnih takmičara mogu učestvovati i svi ljubitelji biciklizma, a prošle godine učešće u utrci uzelo je blizu 100 vozača iz BiH i regiona.

Prijave za utrku traju do subote, 27. jula, do 12 sati. Prijaviti se možete i putem maila: mmujezinovi@yahoo.com. Prijavu je moguće izvršiti i na dan utrke.

Napomena vozačima

Cesta R442a kojom se utrka vozi bit će zatvorena za saobraćaj od parkinga Kamenoloma u Krupcu do kružnog toka kod Doma Policije na Igmanu.

Zatvorena će biti u trajanju od 1 sat i 30 minuta, i to u periodu od 11:45 do 13:15 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije