Samir Avdić primio Mustafu Hebiba: Podrška ministra za šampiona

0
Radiosarajevo.ba
Samir Avdić primio Mustafu Hebiba: Podrška ministra za šampiona
Foto: Ministarstvo kulture i sporta KS-a / Mustafa Hebib i Samir Avdić

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić primio je mladog bosanskohercegovačkog džudistu Mustafu Hebiba, osvajača zlatne i bronzane medalje na nedavno održanim Europskim kupovima za juniore u rumunskom Cluju i češkom Pragu. 

Inače, Hebib se borio u kategoriji do 81 kilograma.

“Mladi reprezentativac Mustafa Hebib je naš olimpijski kandidat, koji ima potencijal da postane veliki bh. džudista, a to je i pokazao ostvarivanjem ovih odličnih rezultata na posljednja dva evropska takmičenja”, istakao je ministar Samir Avdić

Češki ministar evropskih poslova: BiH ne smije dopustiti da nacionalisti unište njen put ka EU

Češki ministar evropskih poslova: BiH ne smije dopustiti da nacionalisti unište njen put ka EU

Naglasio je i kako je Ministarstvo kulture i sporta KS podržalo Mustafu u ostvarivanju njegovih rezultata, te najavio kako će to i dalje nastaviti činiti, jer ovo ministarstvo kontinuirano podržava i sve ostale sportistkinje i sportiste koji brane boje naše jedine domovine Bosne i Hercegovine.

Hebib se zahvalio ministru Avdiću i resornom ministarstvu na pruženoj podršci, te istakao kako mu je ona puno značila jer mu je na taj način omogućen odlazak na ova europska takmičenja, pa time i osvajanje ovih medalja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije