Novi uspjeh mladog bh. šampiona: Sanjin ponovo na europskom tronu!

E.B.
Novi uspjeh mladog bh. šampiona: Sanjin ponovo na europskom tronu!
Sanjin Pehlivanović, višestruki prvak BiH, četverostruki juniorski prvak Europe i treći junior na svijetu, osvojio je Zagreb open 2017. u bilijaru u konkurenciji od preko 150 igrača iz čitavog svijeta.

Ovaj petnaestogodišnjak, član SBK Predator iz Sarajeva, već je navikao bh. javnost da od njega očekuje samo najbolje.

"Na ovom turniru su učestvovali višestruki prvaci svijeta kao sto je legenda bilijara Earl Strickland iz SAD-a. On je jedan od najvećih igrača svih vremena. Također, Austrijanac Albin Ouschan jedan je od najboljih igrača svijeta. Na turniru je bio i Mario He, koji je europski prvak i kojeg sam pobjedio u četvrfinalnom meču preokretom sa 2:5 na 8:5", rekao je za Radiosarajevo.ba Sanjin Pehlivanović.

Sanjin je tokom cijelog turnira igrao na nivou najvećih igrača bilijara današnjice. Dječak koji je zasigurno pravi ambasador Bosne i Hercegovine i grada Sarajeva nastupit će na Europskom prvenstvu za juniore u kategoriji do 17 godina, koje će se održati u Holandiji.

"Naredni period imam mnogo takmičenja, a ovaj turnir mi je ulio mnogo samopouzdanja jer sam igrao s igračima svjetskog ranga. Bliži nam se i Predator open u Sarajevu, zatim Eurotour u Austriji, China open...“.

Uspjeh mladog Pehlivanovića nije slučajnost. Ogroman rad, trud i odricanje pokazali su do sada, a vjerujemo tako će biti i u budućnosti da je ovaj dečko na pravom putu i da njegova karijera tek počinje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije