Rusija zbog dopinga bez sedam plivača na Olimpijskim igrama

Fena
Rusija zbog dopinga bez sedam plivača na Olimpijskim igrama
Međunarodna plivačka federacija (FINA) suspendirala je sedam ruskih plivača sa Olimpijskih igara u Rio de Janeiru zbog dopinga.

Na OI neće smjeti nastupiti članovi štafete 4x100 m Vladimir Morozov i Nikita Lobincev, brončana na 200 m prsno sa OI u Londonu Julija Jefimova, te Mihail Dovgaljuk, Natalija Lovcova, Anastazija Krapivina i Darija Ustinova.

FINA je tako postala prva sportska organizacija koja je prihvatila preporuku Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) da samostalno odluči o suspenziji ruskih sportaša.

"FINA poštuje odluku MOO-a i podupire nastupe 'čistih' ruskih sportaša u Rio de Janeiru", stoji u saopćenju plivačke organizacije.

MOO je na sjednici 24. srpnja odlučio kako neće suspendirati ruske sportaše s olimpijskih igara u Rio de Janeiru zbog dopinga, ali je odluku o suspenziji prepustio pojedinačnim sportskim savezima.

Međunarodna atletska federacija (IAAF) je već ranije suspendirala sve ruske atletičare iz svih svojih natjecanja uključujući i OI u Rio de Janeiru, a sada im se pridružila i FINA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije