Ronnie O'Sullivan eliminisan u četvrtfinalu: Luce Brecele slavio nakon nevjerovatnog preokreta

0
Radiosarajevo.ba
Ronnie O'Sullivan eliminisan u četvrtfinalu: Luce Brecele slavio nakon nevjerovatnog preokreta
Foto: BBC / Ronnie O'Sullivan

Sedmostruki šampion Ronnie O'Sullivan rekao je da "nije pružio nikakav otpor" nakon što je ispao sa Svjetskog prvenstva u snukeru porazom od Luce Brecela rezultatom 13-10.

O'Sullivan, nastavljajući rezultatom 10-6 u svom četvrtfinalu, izgubio je sedam uzastopnih frejmova dok je Brecel stigao do posljednja četiri u izvanrednim okolnostima. Branilac titule nije uspio napraviti niti jedan brejk preko 30, njegov belgijski protivnik izborio polufinale sa Anthonyjem McGillom ili Si Jiahuijem, piše The Guardian.

"Nisam pružio nikakav otpor, ali još uvijek morate da ubacite lopte", rekao je O’Salivan za BBC. "Nisam igrao dovoljno dobro da bih imao bilo kakav uticaj na igru. Da je u pitanju bokserski meč, prekinuli bi ga vrlo rano. Samo sam 'štipao' okvire i držao se. U Crucibleu možete učiniti samo toliko toga. Sustiže te u nekom trenutku i neko će te na kraju skloniti".

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Brecel je pobjednik dva velika turnira - Scottish Opena 2021. godine i Lige šampiona 2022. godine - i odmah se nametnuo O'Sullivanu nakon što su oba igrača imala prilike da osvoje slab početni frejm. O'Sullivan je tada neobjašnjivo promašio crno sa svoje tačke i Brecel je podijelio niz crvenih kako bi iskoristio prednost sa 112 razbitaka. Sljedeći frejm je pratio isti obrazac kao O’Sullivan, protezajući se preko dugačke crvene, ponovo puštenog Brecela.

Brecel je iskoristio brejk od 64 i, iako je promašio crveno, zbog čega bi O'Sullivan bio potreban snuker, na kraju je smanjio zaostatak na 10-9. Rezultati su bili izjednačeni kada je O'Sullivan ponovo izgubio poziciju, a Brecel je ušao među lopte za break od 72. O'Sullivan je očajnički trebao interval, ali doprinosi od 61, 78 i 63 brzo su okončali takmičenje i izbavili 47-godišnjaka iz njegove muke.

"Odigrao je nevjerovatno", rekao je O'Sullivan. "On je tako dobar igrač, volim ga gledati kako igra. Njegova akcija, tako dobro prolazi kroz loptu. To je nevjerovatno. Udarac koji dobije na bijelom, gornji okret, udarac kojim udara loptu. On je tako dinamičan igrač, vjerovatno najtalentovaniji igrač snukera kojeg sam ikada vidio. Voleo bih da ga vidim kako ide i pobedi jer tako treba da se igra snuker. On je fenomenalan talenat i igrač".

Brecel je rekao: "Uvijek igram istu igru, tako da me to ne čudi. Imam 'B' igru, ali nikad ne biram da je igram. Volim da pobjeđujem, ali mi ne smeta gubitak i to je opasna kombinacija".

Sullivan je osvojio Svjetsko prvenstvo puta sedam puta, kao i Stephen Hendry. Fred Davis i John Pulman imaju po osam tituala, dok je legendarni Joe Davis slavio u finalu čak 15 puta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije