Sanjin Pehlivanović se vratio iz Engleske: Najveća nada bosanskog i svjetskog bilijara među elitom

1
A. S.
Sanjin Pehlivanović se vratio iz Engleske: Najveća nada bosanskog i svjetskog bilijara među elitom
Foto: Twitter / Sanjin Pehlivanović

Sanjin Pehlivanović, najbolji igrač bilijara u Bosni i Hercegovini, iz Leicestera se vratio u Sarajevo, gdje je protekle dvije sedmice učestvovao na jakom i prestižnom turniru Premier lige.

U Velikoj Britaniji na turniru nastupalo je 16 odabranih bilijar igrača, a poznati Sarajlija se u Bosnu i Hercegovinu kao učesnik polufinala, gdje je nedostajalo više sreće da izbori i plasman u finale i borbu za prvo mjesto. 

Po povratku iz Leicestera, Sanjin je za portal Radiosarajevo.ba prenio svoje dojmove nastupa na turniru Premier lige.

WSJ: SAD priprema novu vojnu podršku Izraelu od 1,3 milijarde dolara

WSJ: SAD priprema novu vojnu podršku Izraelu od 1,3 milijarde dolara

„Iskreno, ovo je bilo novo iskustvo za mene. Pohvalno je da sam nastupio u konkurenciji 16 najboljih na svijetu. Bio sam lider sedam dana. Posloije je došao pad koncentracije, a nedostajalo je i malo i sportske sreće. Generalno, ovo je dobra uvertira za naredne turnir. kada se sve dabere iz Leicestera se vraćam kao treći, što je zaista veliki uspjeh", priča Sanjin Pehlivanović za Radiosarajevo.ba, koji je 2022. godine postao prvak Europe i još je aktuelni šampion Starog kontinenta.

Pobjednik turnira je Francisco Sanchez Ruiz, koji je dobiti 20.000 američkih dolara. On jre u finalu sa 7:4 pobijedio Jaysona Shawa (izbacio u polufinalu našeg Sanjina sa 7:4) kojem je kao drugoplasiranom pripalo 12.500 dolara.

Sanjin je za diobu trećeg i četvrtog mjesta dobio nagradu od 8.000 dolara. Pehlivanović je tehnički zauzeo treće mjesto, jer je tokom turnira imao više pobjeda od Naoyukija Oija.

J"edan od boljih mojih turnira na kojima sam igrao, po zvučnim imenima. Super, zaista sam prezadovoljan", dodao je Pehlivanović.

Mnogo dana za odmor - nema. U Sarajevu će provesti nekoliko dana pa seli na jak tuniru u Visoko.

"Trenutno odmaram u Sarajevu. Za vikend slijedi Balkan Tour, ranking turnir za poene za svjetski poretak. Tour u BiH je u ušao u seriju svjetskih turniru. Prvi domaćin je Visoko i Sportski bilijar klub Mezz, a drugi u Sarajevu. Taj turnir se igra u julu i dio je World Tour turnira kroz cijeli svijet.  Zaista veliko za Bosnu i Hercegovinu", dodao je Sanjin.

Bravo: Sanjin Pehlivanović izborio plasman u polufinale. Slijede mečevi za prvo mjesto

Bravo: Sanjin Pehlivanović izborio plasman u polufinale. Slijede mečevi za prvo mjesto

Zanimalo nas je šta slijedi nakon toga...   

"Čeka me turnir u Kini. On je na rasporedu za dvije sedmice. Poslije toga ide UK Open. Početkom je mlaniran za maj, a igra se u Londonu. Dolazi 256 najboljih igrača. Nadam se najboljem. U formi sam i imam pravo da se nadam", kaže Sanjin Pehlivanović za portal Radiosarajevo.ba, najveća nada bosanskog i svjetskog bilijara. 

Ko je Sanjin Pehlivanović - bosansko čudo od sportiste

Sanjin Pehlivanović, rođen je 11. avgusta 2001. godine u Sarajevu.

S nepunih 13, u konkurenciji do 17 godina, postao je najmlađi europski prvak u bilijaru.

Višestruki je prvak Bosne i Hercegovine i osmostruki prvak Europe, a tek je na početku karijere. 

Osvojio WPA Svjetsko prvenstvo, pobijedivši u finalu sa 9:1 Robbieja Capita u finalu. On je također osmostruki juniorski prvak Evrope u disciplinama 8-Ball, 9-Ball i 10-Ball.

Godine 2021. osvojio je i medalju vicešampiona u disciplini 9-ball na Evropskom prvenstvu, izgubivši u finalu od Nijemca Joshue Filera.

Godine 2022. postao je evropski prvak i još je aktuelni šampion Starog kontinenta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije