Roberto Soldić se ne želi uslikati s prvom bh. MMA nagradom

Radiosarajevo.ba
Roberto Soldić se ne želi uslikati s prvom bh. MMA nagradom
Foto: LUX / Robert Soldić

Sportski portal LUX 25. januara ove godine objavio je ime dobitnika prve bosanskohercegovačke MMA nagrade.

Naime, ovaj portal priredio je prvi izbor ovakve prirode u historiji MMA sporta na našim prostorima, a autora najbolje MMA završnice u 2017. godini od svih bh. MMA boraca odredili su online glasovi čitalaca od kojih je čak 64% (365 glasova) otišlo na stranu bivšeg KSW prvaka Roberta Soldića.

Oni su se oglasili saopćenjem: 

"Mjesec dana kasnije, tačnije 28. februara, prva bosanskohercegovačka MMA nagrada (pehar) stigla je na dizeldorfsku adresu Roberta Soldića koji nas je obavijestio o primitku pošiljke putem razgovora preko Instagram profila mma.bosnia.herz.

Za nov i mali portal kao što je trenutno LUX nije bilo ni blizu jednostavno pokriti troškove kupovine i slanja pehara iz Bihaća do Njemačke, a Soldić nam je prilikom obavještenja o primitku pošiljke rekao kako će se uslikati “sljedeći tjedan dok dođe iz Poljske”.

Borca iz Viteza smo tri puta napominjali da je zaboravio poslati fotografiju s peharom, mada smo zapravo tražili potvrdu da on to ne želi uraditi iako je on sam podijelio link na svojim profilima kada se glasalo za najbolju bh. MMA završnicu.

Od 28. februara prošlo je skoro pola godine, a Roberto nam je prestao odgovarati na poruke. Ovakav vid MMA nagrade ne postoji nigdje na ovim prostorima i naš portal se stvarno trudi postaviti neke nove standarde za regionalno novinarstvo.

Soldić, koji se tek od prije nekoliko mjeseci stopostotno počeo deklarisati kao hrvatski borac, mogao nas je obavijestiti prije pola godine da ne želi biti dio ovakvog izbora i da se on ne osjeća bh. borcem. Ovako ne samo da pehar nije otišao u ruke borca koji bi to s ponosom objavio na svoje profile, odnosno ne samo da je obezvrijedio ovu nagradu, nego se obezvrijedio i trud i uložena sredstva našeg portala.

Ovime smo dobili zvaničnu potvrdu da Soldić ne želi bio biti dio bh. društva MMA boraca i od narednog ažuriranja “P4P” liste najboljih MMA boraca Bosne i Hercegovine bit će uklonjen s iste", navodi se u saopćenju Sportskog portala LUX. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije