Respekt i OKBiH: Djeca su najvažnija, svaki dan treba biti posvećen njima

Radiosarajevo.ba
Respekt i OKBiH: Djeca su najvažnija, svaki dan treba biti posvećen njima
Škola fudbala Respekt sa specijalnim partnerom Olimpijskim komitetom Bosne i Hercegovine 20. maja 2017. godine od 10 sati na novoizgrađenom igralištu na Zetri organizira jednodnevnu sportsku manifestaciju "Fudbal za sve".

Danas je u prostorijama Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine održana press konferencija na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili direktor i osnivač škole Emir Hujdur, glasnogovornik Muhamed Bikić, te generalni sekretar Olimpijskog komiteta Said Fazlagić.

"Kao što znate, OKBiH ima zadaću da odvede naše sportiste na najbolja takmičenja na svijetu, ali se bavimo i humanitarnim i dobrotvornima radom. Nama je čast da smo dio ovog projekta, a i povelja Olimpijskog komiteta nalaže da svi imaju pravo da se bave sportom. Mi smo ponosni što ćemo biti domaćini jedne ovakve manifestacije, i to u Olimpijskom kompleksu dvorane Zetra. Mi ne želimo biti u fokusu, djeca i ova Škola fudbala trebaju biti u fokusu i promoviranje olimpijske ideje Pierrea de Coubertina", istaknuo je generalni sekretar OKBiH Said Fazlagić.

"Ono što je najvažnije je da Škola fudbala Respekt već tri godine radi s djecom različitih psihofizičkih sposobnosti. Nije slučajno što je OK specijalni partner ovog turnira, jer olimpizam okuplja sve sportiste svijeta. Upravo tako i mi želimo pokazati da je fudbal za sve i da svaki dan treba biti dan za djecu, a ne treba robovati datumima. Olimpijski komitet je prepoznao ovu priču, priču Škole fudbala Respekt i radujem se budućoj saradnji. Želim samo iskoristiti priliku da se zahvalim i Ambasadi Njemačke, kao i specijalnom partneru Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine", rekao je Emir Hujdur.

"Imam 13 godina i treniram u Fudbalskom klubu Respekt od osnivanja. Želim se zahvaliti OKBiH i pozivam svu djecu da dođu u deset sati u subotu. Bit će nam lijepo i družit ćemo se", rekao je Benjamin Junuzi, polaznik Škole fudbala Respekt.

"Manifestacija traje od 10 do 13 sati, a mi uoči otvaranja spremamo nešto spektakularno. Želimo pokazati da olimpijski duh u Bosni i Hercegovini još živi. Pozvali smo na ovu manifestaciju sve naše prijatelje, jer je ovo odlična prilika da se zahvalimo svima koji su pomogli rad Škole fudbala Respekt", rekao je Muhamed Bikić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije