Razočaran medaljom koju je osvojio na Olimpijadi: 'Izgleda kao da je išla u rat i vratila se'

1
Radiosarajevo.ba
Razočaran medaljom koju je osvojio na Olimpijadi: 'Izgleda kao da je išla u rat i vratila se'
Radiosarajevo.ba / Njyah Huston

Američki skater Nyjah Huston podijelio je stanje svoje olimpijske medalje, koja se već počela pogoršavati samo sedmicu nakon što ju je osvojio u Parizu.

Ovaj 29-godišnjak završio je na trećem mjestu u muškom finalu uličnog skateboardinga, iza svog sunarodnjaka Jaggera Eatona koji je osvojio srebro, dok je Japanac Yuto Horigome uzeo zlato 29. jula.

Huston, koji je osvojio nevjerovatnih 12 zlatnih medalja na X Gamesu, slavio je svoj povratak u SAD, kako se i očekivalo.

Zapuštena ljepotica s pogledom na Sarajevo: Pogledajte nevjerovatne prizore Jajce kasarne

Zapuštena ljepotica s pogledom na Sarajevo: Pogledajte nevjerovatne prizore Jajce kasarne

Međutim, nakon nešto više od sedmice, primijetio je kako se stanje njegove olimpijske medalje počinje pogoršavati.

Na svom Instagram Storyju u četvrtak (8. augusta), Huston je pokazao svojim 5,3 miliona pratitelja u kakvom je stanju njegova bronzana medalja. U kratkom snimku kaže: "Dobro, ove olimpijske medalje izgledaju sjajno kad su potpuno nove. Video možete pogledati na OVDJE.

Njyah Huston
Foto: Instagram: Njyah Huston

"Ali nakon što sam je malo držao na svojoj koži dok sam se znojio i dao prijateljima da je nose preko vikenda. Ispostavilo se da nisu tako visokog kvaliteta kao što biste mislili. Čak i sprijeda, počinje se ljuštiti malo", rekao je Huston i dodao:

"Tako da, ne znam, olimpijske medalje, trebali bismo malo podići kvalitet."

U opisu za drugu fotografiju napisao je da medalja "izgleda kao da je išla u rat i vratila se".

Medalja Njyah Hustona
Radiosarajevo.ba: Medalja Njyah Hustona

Drugi je dodao: "To je tužno što kvalitet medalja nije bolji od toga. Nakon napornog rada koji ovi sportisti ulože tokom godina da bi pokušali pobijediti na Olimpijadi, zaslužuju bolje."

Neko drugi je napisao: "Medalje mog oca iz školske trke i golfa su zapravo od bronze i u savršenom su stanju otkako ih je osvojio prije 94 godine."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije