Prva olimpijska medalja u jedrenju za Hrvatsku

Fena
Prva olimpijska medalja u jedrenju za Hrvatsku
Hrvatski jedriličar Tonči Stipanović nije uspio obraniti prvo mjesto u borbi za zlato i na kraju je osvojio srebrnu medalju u klasi Laser na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Premda je ispustio zlato, Stipanović može biti ponosan jer je osvojio prvu olimpijsku medalju u historiji hrvatskog jedrenja.

Stipanović je uoči završnog plova bio u vodstvu s 10 negativnih bodova prednosti u odnosu na Australca Toma Burtona. Imao je osigurano srebro i jedini cilj u plovu za medalju bio je pokriti Australca i ne dozvoliti mu da pobjegne.

Nažalost, završni plov se odvio na najgori mogući način. Presudila je kazna koju je Stipanović dobio na startu jer je udario Australca pa je krenuo nakon svih. Na koncu je Burton završio kao treći, a Stipanović deveti.

Zlato ide u Australiju, a srebro u Split. Treće mjesto osvojio je Novozelanđanin Sam Meech. Hrvatskom jedriličaru iskliznulo je zlato za dva boda u ukupnom poretku, navodi Hina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije