Pročitajte konačnu listu nominovanih za najboljeg sportistu Bosne i Hercegovine

0
Radiosarajevo.ba
Pročitajte konačnu listu nominovanih za najboljeg sportistu Bosne i Hercegovine
FOTO: AA / Prošlogodišnji izbor najboljeg sportiste

Stručni žiri 23. jubilarnog Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine, manifestacije u tradicionalnoj organizaciji Nezavisnih novina i Radio-televizije BiH, kako Radiosarajevo.ba saznaje na današnjoj sjednici u Banjoj Luci skratio je liste nominovanih u svim kategorijama.

Tekvondoista Nedžad Husić, fudbaler Nemanja Bilbija i košarkaš Džanan Musa nalaze se među najužim kandidatima za prestižnu nagradu najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine u 2023. godini.

U konkurenciji za titulu najbolje sportistkinje su tekvondoistkinja Ada Avdagić, plivačica Lana Pudar i biciklistkinja Lejla Njemčević.

Denis Bećirović otputovao u Egipat: U Kairu ga dočekao Ahmed Issa

Denis Bećirović otputovao u Egipat: U Kairu ga dočekao Ahmed Issa

Žiri je reducirao i listu u kategoriji najbolje ekipe, a u užem izboru su Ženska odbojkaška reprezentacija BiH, Hrvatski športski klub Zrinjski i Rukometni klub Izviđač.

Laureat nagrade za najboljeg trenera bit će između Stevana Ljubičića (odbojka), Gorana Grahovca (plivanje) ili Tonija Čoline (rukomet).

Sarajevska snaga: Ada Avdagić osvojila bronzanu medalju na turniru u Švedskoj

Sarajevska snaga: Ada Avdagić osvojila bronzanu medalju na turniru u Švedskoj

Kandidatkinje za naslov najperspektivnije sportistkinje BiH uključuju Saru Pidro (tekvondo), Lauru Kujačić (tekvondo), Klaru Šušak (čirlinding), Merjemu Kišić (odbojka), Anđelu Talić (trialtlon), Eminu Sipović (karate) i Tea Kovačević (tenis).

Najperspektivniji sportisti BiH uključuju Alija Arnautovića (karate), Kenanda Dračića (plivanje), Benjamina Husića (tekvondo), Stefana Maksimovića (rukomet) i Hamzu Muharemovića (atletika).

'Nezavisne novine' i Radio-televizija BiH već 23. godinu zaredom organizuju Izbor najboljeg sportiste BiH, čiji je partner Olimpijski komitet BiH. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Nagrade će biti dodijeljene u 12 kategorija, a osim pomenutih tu su još nagrada za životno djelo, nagrada za razvoj sporta, nagrada za fair-play - sportski uzor, najbolji sportista za osobe sa invaliditetom, najbolja ekipa u sportu osoba sa invaliditetom i nagrada čitalaca.

Svečana manifestacija biće održana 18. decembra u hotelu 'Holiday' u Sarajevu s početkom u 20 časova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije