Poznato ko su Tukini protivnici u borbi za finale Europskog prvenstva

Radiosarajevo.ba
Poznato ko su Tukini protivnici u borbi za finale Europskog prvenstva
Foto: EPA / Amel Tuka
Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka danas će na Europskom prvenstvu u Berlinu trčati polufinalnu utrku na 800 metara, a poznato je i ko čće biti protivnici našeg atletičara u borbi za plasman u finale.

Tuka je u prvoj startnoj grupi, a pored njega tu su Andreas Bube, Yevhen Hustol, Guy Learmonth, Saul Ordonez, Andreas Kramer, Daniel Rowden i Mateusz Borkowski.

Zanimljivo je da Tuka od svih svojih protivnika, računajući obje polufinalne grupe ima najbolje vrijeme u karijeri (1:42.51), dok Pierre-Ambroise Bosse ima vrijeme 1:42.53.

U Tukinoj grupi najbolje vrijeme ove sezone ima Španac Ordonez (1:43.65), a to je ujedno i njegovo najbolje vrijeme u karijeri. Slijedeći je Guy Learmonth (1.44.73), Andreas Bube (1:44.89) a potom i još jedan Britanac Daniel Rowden (1:44.97). Bolji od Tuke ove sezone iz njegove grupe je još Andreas Kramer (1:45.03), a naš ateltičar je trčao 1:45.68.

Plasman u finale izborit će po tri najbolja u grupama i još dva atletičara s najboljim vremenom. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije