Potrebno osigurati finansijsku podršku Barlovu i Zulfiću za predstojeća najveća takmičenja

0
FENA
Potrebno osigurati finansijsku podršku Barlovu i Zulfiću za predstojeća najveća takmičenja
Foto: Federalno ministarstvo kulture i sporta / Kenan Magoda; Amel Kapo; Sanja Vlaisavljević

Na inicijativu ministrice Sanje Vlaisavljević, utorak, 13. februara je u Federalnom ministarstvu kulture i sporta organiziran sastanak s ministrom kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenanom Magodom, trenerom Plivačkog kluba "Spid" Amelom Kapom i pomoćnikom ministrice u Sektoru za sport Adnanom Džindom.

U saopćenju Federalnog ministarstva kulture i sporta navodi se da su paraplivački reprezentativci Bosne i Hercegovine Ismail Barlov i Ismail Zulfić u proteklom periodu ostvarili izvrsne sportske rezultate, te vrijedno treniraju za predstojeću takmičarku sezonu i Paraolimpijske igre. Tako da se ukazala potreba za finansijskom podrškom kako bi uspjeli realizirati predstojeća sportska takmičenja.

Trener paraplivača Amel Kapo prezentirao je planove za 2024. godinu, te Projekat "Takmičarska sezona 2024, Evropsko prvenstvo i Paraolimpijske igre Pariz 2024 – Ismail Barlov i Ismail Zulfić".

Europska noć: Bayer Leverkusen nastavio 'po starom', Olympiacos šokirao Aston Villu u Engleskoj

Europska noć: Bayer Leverkusen nastavio 'po starom', Olympiacos šokirao Aston Villu u Engleskoj

Ministrica je istakla kako će Federalno ministarstvo kulture i sporta poduzeti sve korake kako bi dječaci najveća sportska takmičenja koja slijede, dočekali bez opterećenja u finansijskom smislu, a punu podršku, u ime Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, odlučio je pružiti i ministar Magoda, navodi se u saopštenju.

Zaključak današnjeg sastanka je da je dogovorena finansijska podrška za pomenuti projekat, što podrazumijeva cijelu takmičarsku godinu, a bit će upućena i inicijativa Gradu Sarajevo i Gradskom vijeću da kroz odluku omoguće besplatnu upotrebu Olimpijskog bazena Otoka Ismailu Barlovu i Ismailu Zulfiću, koji je neophodan u njihovom procesu priprema za najznačajnija paraolimpijska takmičenja.

'Leptiri bez krila': Katarska ambasada odala priznanje Ismailu Barlovu i Ismailu Zulfiću

'Leptiri bez krila': Katarska ambasada odala priznanje Ismailu Barlovu i Ismailu Zulfiću

Bazen je pod ingerencijom Grada, te se odlukom najuspješnijim paraolimpijcima može omogućiti besplatna upotreba bazena i na taj način ohrabriti zlatne momke da donesu novo zlato, ovog puta iz Pariza.

Ministrica Vlaisavljević i ministar Magoda su dogovorili i sljedeće korake kako bi, kroz saradnju, pomogli najboljima, saopšteno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije