Ponosne Bosanke: Ada i Hanadi iz Ljubljane se vratile s zlatnim medaljama

Radiosarajevo.ba
Ponosne Bosanke: Ada i Hanadi iz Ljubljane se vratile s zlatnim medaljama
Foto: Privatni album / TKD Sarajevo nastupio je sa tri takmičarke

U Ljubljani je proteklog vikenda održan međunarodni taekwondo turnir G1 "Slovenia Open 2020". Turniri G klase u taekwondou spadaju u najelitniji razred turnira, jer na njima prije svega seniori, ali i juniori i kadeti, svojim plasmanima skupljaju bodove u kvalifikacijskim ciklusima za Olimpijske igre.

Na ovom turniru učestvovalo je 800 takmičara iz 102 kluba.

Taekwondo klub Sarajevo nastupio je sa tri takmičarke u konkurenciji kadetkinja i juniorki. Nakon teških i dinamičnih borbi, dvije Bosanke domogle su se zlatnih odličja.

Ada Avdagić je u juniorskoj konkurenciji u kategoriji do 42 kg osvojila zlatnu medalju savladavši u finalu na "zlatni bod" takmičarku iz Italije. Prethodno je bila bolja od dvije takmičarke iz Njemačke.

Drugu zlatnu medalju osvojila je Hanadi Šarotić u kategoriji kadetkinja do 51 kg nakon tri uvjerljive pobjede (Italija, Srbija, Italija).

Nažalost, treća takmičarka koja je nastupila na ovom turmiru Ira Grgić kadetkinje -59 kg, ostala je bez plasmana izgubivši u borbi za medalju od takmičarke iz Bugarske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije