PK SPID obilježio Međunarodni dan osoba s invaliditetom

0
Radiosarajevo.ba
PK SPID obilježio Međunarodni dan osoba s invaliditetom
Foto: Privatni album / PK SPID obilježio Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Uz jedinstvenu poruku "šampioni inkluzije" na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu u nedjelju je održano sedmo tradicionalno klupsko takmičenje 'U vodi smo svi jednaki' u organizaciji Plivačkog kluba SPID.

Na takmičenju je nastupilo oko 150 plivača i plivačica različitog stepena i oblika invaliditeta zajedno sa osobama tipičnog razvoja, koji su još jednom pobijedili sve predrasude i pokazali da smo svi jednaki.

Po tradiciji su uručena i posebna priznanja za one najuspješnije članove Plivačkog kluba SPID u godini na izmaku.

Pravosuđe u BiH: Procesi se namjerno odugovlače, pojedini advokati zarađuju milione

Pravosuđe u BiH: Procesi se namjerno odugovlače, pojedini advokati zarađuju milione

Amel Kapo, trener PK SPID: Ismail Zulfić i Ismail Barlov naši zlatni aduti za Paraolimpijske igre

Amel Kapo, trener PK SPID: Ismail Zulfić i Ismail Barlov naši zlatni aduti za Paraolimpijske igre

Titulu najbolje plivačice u 2022. godini ponijela je Kanita Šabanović, najbolji plivač je Jan Radenović, dok je titula šampiona inkluzije otišla u ruke Miji Hadžiavdić.

Takmičenje su svečano otvorili i priznanja uručili ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić i ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović, kojima su domaćini uručili zahvalnice.

Zahvalnica za doprinos u radu prvog i jedinog plivačkog kluba za osobe sa invaliditetom dodijeljena je i Mirsadu Muftiću, doktoru Paraolimpijskog komiteta BiH.

PK SPID obilježio Međunarodni dan osoba s invaliditetom
Foto: Privatni album: PK SPID obilježio Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Plivačko takmičenje "U vodi smo svi jednaki" organizuje se svake godine povodom 3. decembra Međunarodni dan osoba s invaliditetom i 5. decembra Međunarodnog dana volontera, a bila je to prilika i za proslavu sedmog rođendana PK SPID.

Svim takmičarima su simbolično uručene medalje, a povodom predstojećih blagdana Deda Mraz im je podijelio paketiće. Doprinos ovogodišnjem takmičenju dali su volonteri studenti Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Sarajevo.

Poseban zabavni program priredio je Saša Ristić koji je pravio balone, zabavljao i uveseljavao djecu. Plivački klub SPID dobitnik je brojnih nagrada za svoj rad među kojima i UNICEF nagrade “Šampion inkluzije” i "Nagrade za razvoj sporta" u Izboru najboljeg sportiste BiH u organizaciji "Nezavisneih novina" i BHRT.

Uz predsjednika i šefa stručnog štaba Amela Kapu, trenerski tim čine: Tarik Kurtanović, Ilda Bučan Kukuruzović, Amra Arapović, Adnan Hadžović, Edvin Teskeredžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije