Njemačka / Najbolji paraplivač Bosne i Hercegovine rušio rekorde u Berlinu

21. 06. 2021. u 07:54:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Nermin Memić najbolji paraplivač Bosne i Hercegovine rušio je rekorde na Otvorenom prvenstvu Njemačke završenom danas u Berlinu.

Takmičenje Svjetske serije održano je od 17. do 20. juna i okupilo je najbolje paralivače planete u njihovoj posljednjoj provjeri pred nastup na predstojećim Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine imao je četiri starta u glavnom gradu Njemačke te oborio dva rekorda.

Lični rekord srušio je u disciplini 50 metara prsno u klasi S8, te apsolutni rekord Bosne i Hercegovine u disciplini 100 metara delfin.

Sa rezultatom 1:23,64 postigao je vrijeme bolje za jednu sekundu u odnosu na svoj nastup prošlog mjeseca na Europskom prvenstvu u Portugalu.

Na takmičenju u Berlinu učešće je uzelo preko 400 plivača iz 47 zemalja. Na največem plivačkom takmičenju prije Paraolimpijade u Tokiju Nermin Memić je imao četiri starta uz dva oborena rekorda. Zadovoljni smo njegovim nastupom koji nam daje novi motiv da nastavimo sa još jačim radom, trudom i zalaganjem u narednom periodu kako bi dodatno pomjerili granice dobrih rezultata. Zahvaljujemo se Paraolimpijskom komitetu BiH, Ministarstvu kulture i sporta KS i BH Telecomu koji su omogućili odlazak i nastup bh. reprezentativca u Njemačku“, rekao je Amel Kapo, selektor paraplivače reprezentacije BiH.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA